Asset 1

Viraal team

Lees voor Stoppen

Viraal team

Met de uitbraak van het coronavirus is op 19 maart 2020 het viraal team opgestart. Dit team bestaat uit wijkverpleegkundigen die cliënten met (een verdenking van) corona thuis verzorgen. Uiteraard worden hierbij alle maatregelen m.b.t. het beschermd verplegen of verzorgen in acht genomen.

Agnes van Kalmthout is een van de wijkverpleegkundigen uit dit team. “Dit is weer eens wat anders. Ik houd van afwisseling, dit is nieuw terrein. Tegelijkertijd ben ik intensief met mensen bezig. Ik kan iets betekenen. Ik heb best veel vrijheid, terwijl de lijntjes met bijvoorbeeld de huisarts kort zijn.”

Het team verzorgt niet alleen de cliënten van TWB, maar is ook inzetbaar voor cliënten van andere zorgorganisaties in West-Brabant. Bovendien verlicht het team de druk op de ziekenhuizen door in te springen wanneer een cliënt naar huis kan, maar nog wel zorg nodig heeft.

Sinds 20 augustus 2020 neemt het viraal team ook thuis testen af bij kwetsbare cliënten die zelf niet naar de teststraat van de GGD kunnen rijden.

Tekstgrootte aanpassen