Asset 1

De CVA-consulent

Lees voor Stoppen

De CVA-consulent

Heeft u zelf een beroerte gehad of kent u iemand die dit heeft meegemaakt? Dan weet u als geen ander hoe ingrijpend dit is. Onze gespecialiseerde CVA-consulent biedt ondersteuning en leert u omgaan met de gevolgen van een beroerte. Zij helpt u om thuis verder te herstellen na een ziekenhuisopname en/of revalidatieperiode.

Wat is CVA?
CVA staat voor Cerebro Vasculair Accident (letterlijk vertaald: een ongeluk in de bloedvaten van de hersenen). Het wordt ook wel een beroerte genoemd, de verzamelnaam voor een herseninfarct en een hersenbloeding. Bij een beroerte werkt plotseling een deel van de hersenen niet meer.

Wat kan de CVA-consulent voor u betekenen?
De CVA-consulent komt bij u thuis. In uw eigen vertrouwde omgeving besteedt hij/zij aandacht aan al uw vragen en problemen als gevolg van het CVA. Onderwerpen als leefstijl, dagelijkse bezigheden en de invloed van de beroerte op uw sociale leven en relatie worden besproken. De consulent gaat samen met u en uw naasten op zoek naar passende oplossingen. Ook zal hij/zij eventueel andere hulpverleners benaderen die u met bepaalde problemen kunnen helpen, zoals een fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist of diëtist.

De CVAconsulent biedt begeleiding, informatie en advies op het gebied van:

  • De aandoening en de behandelmogelijkheden
  • Hoe om te gaan met de gevolgen van een CVA
  • Hoe om te gaan met de medicatie
  • Hoe u op een goede manier de dag doorkomt
  • Uw persoonlijke verzorging, eten, slapen en hobby’s
  • De inzet van hulpmiddelen en zorg
  • De ondersteuning die u en uw naasten kunnen krijgen vanuit gemeente, overheid en zorgverzekeraars

Wat zijn de kosten?
Een huisbezoek van de CVA-consulent is voor u kosteloos. Het wordt vergoed vanuit de basisverzekering en valt buiten uw eigen risico.

Contact
In de meeste gevallen wordt u na uw ziekenhuisopname automatisch doorverwezen naar onze CVA-consulenten. U kunt natuurlijk ook zelf contact met ons opnemen.

TWB is aangesloten bij de CVA-Zorgketen West-Brabant en Tholen. U kunt hier meer lezen over deze samenwerking.

Tekstgrootte aanpassen