Asset 1

Dagbegeleiding

Lees voor Stoppen

Dagbegeleiding

Wat is dagbegeleiding?
U woont nog thuis en wilt dit natuurlijk graag zo houden. Maar wat ondersteuning overdag, een beetje aanspraak en gezelligheid vindt u toch ook wel erg leuk. Dan biedt TWB u een gevarieerd programma aan activiteiten. Dit geeft structuur en een zinvolle invulling aan uw dag. Bovendien bevordert het de participatie en zelfredzaamheid. Dagbegeleiding werkt ook verlichtend voor mantelzorgers, zoals familie of uw partner. Het contact met mantelzorgers en familie staat hoog in het vaandel. Een ochtendje koffie meedrinken kan altijd.

TWB vindt persoonlijke aandacht voor haar cliënten belangrijk. Daarom werken wij altijd met kleine groepen. We bieden een afwisselend programma waarbij we zoveel mogelijk rekening houden met uw wensen en mogelijkheden. Tussen de middag wordt een warme maaltijd bereid en deze wordt gezamenlijk genuttigd. Voor koffie, thee en wat lekkers wordt de hele dag gezorgd. Samen met andere deelnemers onderneemt u in groepsverband of individueel activiteiten om uw geheugen te trainen, in beweging te blijven en uw dagelijkse vaardigheden en structuur te behouden.

Samen met u werken wij een persoonlijk begeleidingsplan uit waar u tijdens de dag aan werkt. Bewegen is een belangrijk onderdeel hiervan. Er wordt dus een actieve inbreng van u verwacht. Uiteraard binnen uw mogelijkheden en interesses.

Lees voor Stoppen

Dagbegeleiding +
Dagbegeleiding + is speciaal voor mensen die geïnteresseerd zijn in uiteenlopende culturele en maatschappelijke onderwerpen. Speciaal voor mensen die nog zelfstandig wonen en zich door opleiding, werkervaring of interesses aangesproken voelen door culturele en maatschappelijke onderwerpen, biedt TWB een actief en afwisselend programma. De activiteiten, die u in groepsverband of individueel kunt doen, zijn hier volledig op afgestemd. U kunt bijvoorbeeld denken aan geheugentraining in spelvorm, bridge, schilderen of boetseren, muziek maken en luisteren, yoga, lezingen en kunstuitleen, bezoek aan musea, themagerichte gesprekken en discussies en voorlichting over actuele onderwerpen.

TWB biedt dagbegeleiding + in Roosendaal en Halsteren.

NAH (niet aangeboren hersenletsel) dagbegeleiding
Deze vorm van dagbegeleiding is speciaal voor mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH). Cliënten brengen samen met lotgenoten de dag door. De begeleiding is vooral gericht op het bieden van structuur en het stimuleren van beweging, door middel van oefeningen, fysiotherapie, wandelen, enz. Ook wordt gewerkt aan (fijne) motoriek, met activiteiten als koken, handvaardigheid en een gezelschapsspel spelen.

De NAH groep bevindt zich in Roosendaal op de Lindenburg. Binnen de NAH werken we samen met fysiotherapie van Broekhoven. Zij hebben een fysio ruimte ter beschikking binnen de Lindenburg. Cliënten van de NAH groep mogen hier onder begeleiding van de fysio gebruik van maken.

Locaties dagbegeleiding
Op verschillende locaties in West-Brabant biedt TWB dagbegeleiding.


of
Lees voor Stoppen

Dagje meekijken
Bent u benieuwd wat dagbegeleiding voor u kan betekenen? Kom geheel vrijblijvend een keer langs op een van onze locaties en drink een kopje koffie mee. Wilt u hierna eerst nog een dag meelopen, dan kan dit op afspraak.

Wat zijn de kosten?
Voor dagbegeleiding heeft u een Wmo-indicatie nodig. Voor Wmo-ondersteuning en Wmo-diensten geldt een eigen bijdrage. Deze is maximaal €19,00 per maand.

Tekstgrootte aanpassen