Asset 1

Diëtist

Lees voor Stoppen

Diëtist en leefstijlcoach

Bij het woord diëtist is overgewicht vaak het eerste waar u aan denkt. Maar een diëtist kan zo veel meer voor u betekenen. Een diëtist is dé specialist op het gebied van voeding en gedrag, bij ziekte en gezondheid. Als het u – door omstandigheden – niet meer lukt om goed te eten, geeft de diëtist u adviezen op maat. Er wordt rekening gehouden met uw klachten, uw omstandigheden en uw thuissituatie. De diëtist stelt het dieet samen dat helemaal bij u past. De diëtisten van TWB zijn ook leefstijlcoach, wat betekent dat zij niet alleen naar uw voedingspatroon kijken, maar ook rekening houden met uw algehele gehele levensstijl (bewegen, roken, slaappatroon e.d.).

Voor wie is het bedoeld?
De diëtisten van TWB begeleiden verschillende doelgroepen: zuigelingen, kinderen, ouders, volwassenen en 65-plussers. Voor mensen die gezond zijn en dat graag willen blijven, maar ook voor mensen met medische klachten of een allergie. Klik hier voor meer informatie over de kinderdiëtist.

Onze diëtisten geven voedingsadvies bij:

  • Parkinson
  • Chronische ziekten zoals COPD, diabetes en hart- en vaatziekten
  • Eetstoornissen
  • Maag- en darmklachten
  • Ondergewicht en sondevoeding
  • Overgewicht
  • Voedselovergevoeligheid/-allergieën
  • Zwangerschap/lactatie

Voorlichtingsinformatie is ook beschikbaar in meer dan 22 talen. Bekijk hier het overzicht.

Nieuw: Diëtisten TWB bieden met verschillende samenwerkingspartners het leefstijlprogramma SLIMMER aan. Meer weten over dit programma? Klik op de onderstaande button.

Lees voor Stoppen

Spreekuur
De diëtisten van TWB houden op verschillende locaties in West-Brabant spreekuren. Indien u niet in de gelegenheid bent naar het spreekuur te komen, kan de diëtist onder bepaalde voorwaarden ook een huisbezoek brengen.

In de volgende plaatsen houden onze diëtisten spreekuur:


of
Lees voor Stoppen

Wat zijn de kosten?
Voor het bezoek aan een diëtist is – met uitzondering van enkele zorgverzekeraars – geen verwijsbrief nodig. Het consult bij een diëtist wordt vergoed vanuit het basispakket voor 3 uur per kalenderjaar. Indien meer dieetadvisering gewenst is, dan wordt dit vaak vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Kinderen onder de 18 jaar betalen geen premie en hebben daarom géén eigen risico. TWB heeft contracten met alle zorgverzekeraars, waardoor de facturen van de behandeling rechtstreeks door TWB bij uw zorgverzekeraar wordt ingediend.

Voor cliënten met diabetes, Cardiovasculair Risicomanagement of COPD geldt een andere vergoeding voor dieetadvies. Indien zij onder begeleiding van een huisarts staan, wordt dieetadvies vaak vergoed voor deze ziekte vanuit een zogenaamde DBC (ketenzorg).

TWB is aangesloten bij de NVD (Nederlandse Vereniging van Diëtisten).

Tekstgrootte aanpassen