Asset 1

Personenalarmering

Lees voor Stoppen

Personenalarmering

Een ongeluk zit in een klein hoekje, de oplossing ook! Voor uw gemoedrust is er personenalarmering. Heel eenvoudig en doeltreffend. U draagt een alarmknop om uw nek of pols. Bent u in nood, dan is de knop altijd binnen handbereik en hulp snel ter plaatse. Personenalarmering is eigenlijk net zoiets als het dragen van een autogordel: een stukje veiligheid voor als het mis gaat. Voor personenalarmering werken we samen met FocusCura. U kunt kiezen voor sociale alarmering (waarmee iemand uit uw omgeving wordt gealarmeerd) of alarmering met professionele opvolging.

Hoe werkt personenalarmering?
Het alarmeringstoestel is een klein kastje dat op een centrale plek in uw huis wordt geplaatst. Bij het alarmeringstoestel hoort een draadloze alarmknop. Als er iets gebeurt is een simpele druk op de alarmknop voldoende. Nadat u de alarmknop heeft ingedrukt hoort u meteen de stem van een medewerker van de alarmcentrale luid en duidelijk in uw woning. Deze medewerker vraagt u wat er aan de hand is. De medewerker van de alarmcentrale schakelt vervolgens onmiddellijk de benodigde hulp in. De alarmcentrale is dag en nacht bereikbaar: 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Sociale alarmering
Veel mensen vinden het prettig dat er iemand uit de vertrouwde omgeving langskomt bij een alarmoproep. Is dit bij u ook het geval? Dan kiest u voor sociale alarmering. Bij het aanmelden geeft u drie mensen op uit uw omgeving die te hulp kunnen schieten. Het is belangrijk dat deze contactpersonen snel hulp kunnen verlenen in geval van nood. Ze moeten dus bij u in de buurt wonen en toegang hebben tot uw woning. Bij acute nood waarschuwt de alarmcentrale uiteraard wel direct de huisarts of een ambulance.

Alarmering met professionele opvolging
Heeft u geen twee contactpersonen beschikbaar of wonen uw contactpersonen te ver weg? Kies dan voor alarmering met professionele opvolging. Dan komt er in geval van nood een professional van TWB bij u langs. Wij streven ernaar om binnen 30 minuten bij u te zijn.

Vakkundige installatie aan huis of zelfinstallatie
FocusCura levert het alarmeringssysteem gebruiksklaar bij u af en installeert het volledig. Het is ook mogelijk om het alarmeringssysteem thuis te laten bezorgen en zelf te installeren. U krijgt na uw bestelling direct een compleet voorbereid alarmeringsapparaat thuis gestuurd. Om het makkelijk te maken vindt u hier nog een handige instructievideo die de stappen uitlegt. Alleen via online aanmelding kunt u gebruik maken van zelfinstallatie. Online aanmelden kan via deze link.

Wilt u meer weten?
Neem dan contact op met onze medewerkers van Klant en Service. Zij kunnen u meer vertellen over de mogelijkheden, kosten en eventuele vergoedingen vanuit uw zorgverzekering. Of neem een kijkje op de website van de leverancier: www.focuscura.com/nl.

Tekstgrootte aanpassen