Asset 1

Peuters opvoeden

Lees voor Stoppen

Peuters opvoeden

JGZ gaat bij voldoende deelname starten met een peutercursus.

Peuters maken een intensieve ontwikkeling door. Hun wereld wordt steeds groter en dat is boeiend om te zien. Maar het kan ook vragen oproepen: “Moet ik het verbieden of juist niet? Hoe ga ik om met jaloezie, met driftbuien, met zindelijk worden?” Heb jij een peuter thuis tussen de 2- 4 jaar en worstel jij met verschillende vragen? Doe dan mee aan deze cursus, deelname is gratis!

Let op: Alleen aanmelden mits je in deze gemeente woonachtig bent

Inhoud van de cursus
In de cursus Peuters Opvoeden vergroot je je opvoedingsvaardigheden. Je leert hoe je jouw peuter optimaal kunt steunen, en kiest daarin je eigen opvoedingsstijl. Onderwerpen die aan bod komen:

  • Je peuter steunen en veiligheid bieden
  • Je peuter stimuleren en leren kiezen
  • Je peuter sturen en duidelijkheid bieden
  • Positieve oplossingen vinden
  • De cursusgroep bestaat uit maximaal tien ouders.

Data
In de gemeente Woensdrecht worden fysieke cursussen georganiseerd in februari, mei en oktober 2024. Bekijk het onderstaande aanmeldformulier voor specifieke data.
In de gemeente Moerdijk wordt de cursus online gehouden. Bekijk het onderstaande aanmeldformulier voor specifieke data.
In de gemeente Roosendaal worden er fysieke- en digitale cursussen georganiseerd. Bekijk het onderstaande aanmeldformulier voor specifieke data.

Locatie en tijd
In de gemeente Woensdrecht vindt de cursus plaats op de JGZ-locatie in Hoogerheide. De bijeenkomsten zijn 4 ochtenden van 10.00 tot 11.30 uur.
In de gemeente Moerdijk zijn er 4 avondbijeenkomsten van 20.00 tot 21.30 uur voor de online cursus.
In de gemeente Roosendaal wordt het tijdstip en de plaats nader bepaald.

Let op: Bij te veel of te weinig aanmeldingen voor de cursus kunnen de data veranderen. Hiervan word je tijdig op de hoogte gebracht.

Interesse?
Aanmelden kan via de onderstaande button. In het aanmeldformulier zie je ook direct op welke data de cursus plaatsvindt. Let op: Alleen aanmelden mits je in deze gemeente woonachtig bent. We zijn bezig om deze cursussen breed uit te rollen onder alle gemeenten binnen het TWB werkgebied.

Meer informatie?
Heb je toch nog vragen over de cursus stel deze dan via jgzsecretariaat@twb.nl of bel naar 088 560 2000.

Tekstgrootte aanpassen