Asset 1
TWB vertelt

Herstel na beroerte: terug naar een zelfstandig leven

Thuiszorg West-Brabant
Lees voor Stoppen

Meneer Poulus, een actieve 74-jarige, herstelt momenteel van een herseninfarct. Deze aandoening heeft zijn evenwicht en spraakvermogen aangetast, waardoor hij minder mobiel is geworden. Ondanks deze uitdagingen, wil meneer Poulus zijn zelfstandigheid behouden en de dingen blijven doen die hij altijd deed. Om te werken aan zijn herstel maakt hij gebruik van de dagbehandeling van TWB.

Onze dagbehandeling biedt mensen zoals meneer Poulus de mogelijkheid om onder één dak gebruik te maken van ergotherapie, fysiotherapie en logopedie. Hierdoor gaat het nu beter met meneer Poulus. Zijn evenwicht is verbeterd, waardoor hij weer veilig kan lopen zonder rollator. Ook zijn spraakvermogen is vooruitgegaan, waardoor hij weer gemakkelijk kan communiceren met anderen.

“Door mijn beroerte mag ik niet autorijden. Doordat alle behandelaren op één locatie zijn, scheelt mij dat veel reistijd. Dat geeft mij veel rust . En zijn alle behandelaren snel en goed op de hoogte van mijn herstelproces”.

Een van de grootste obstakels waar meneer Poulus mee te maken heeft gekregen na een herseninfarct is het feit dat hij niet meer mag autorijden. Het uiteindelijke doel van meneer Poulus is om zijn rijbewijs terug te krijgen, zodat hij weer zelfstandig een boodschap kan doen of naar zijn vertrouwde biljartvereniging kan rijden. En niet langer afhankelijk hoeft te zijn van anderen. Naast de behandelingen bij TWB blijft meneer Poulus ook thuis oefeningen doen om zijn conditie op peil te houden. Op mooie dagen geniet hij ervan om in zijn eigen omgeving een wandeling te maken, terwijl hij bij slecht weer gebruikmaakt van een hometrainer thuis.

Bij TWB begrijpen we dat herstellen na een beroerte een uitdagend proces kan zijn, maar met de juiste behandeling en ondersteuning is een terugkeer naar een zelfstandig leven mogelijk. Bij TWB geloven we in de kracht van gecombineerde behandeling en persoonlijke begeleiding om dit doel te bereiken. Samen met u werken we aan een succesvol herstel. Meer weten over onze dagbehandeling? Lees het hier.

Tekstgrootte aanpassen