Asset 1

Aanbod tijdens de zwangerschap

Lees voor Stoppen

Vaccinatie(s) tijdens de zwangerschap

Ben je 22 weken of langer zwanger? Haal een gratis vaccinatie tegen kinkhoest en/of griep. Hiermee bescherm je jouw baby gelijk vanaf de geboorte tegen besmettelijke ziektes. De vaccinatie tegen kinkhoest, ook wel 22 wekenprik/DKT-prik genoemd, beschermt baby én moeder de eerste 3 maanden tegen kinkhoest. De vaccinatie tegen griep, de griepprik, beschermt baby en moeder tegen griep. De griepprik wordt alleen gegeven tussen 15 oktober en 1 maart. Voor meer informatie over de vaccinatie(s) tijdens de zwangerschap vind je op de website van het RIVM.

Aanmelden
Om je aan te melden voor de 22 wekenprik en/of de griepprik, ga je naar het Ouderportaal Mijn Kind in Beeld. Hier log je in met je DigiD. Eenmaal ingelogd, kun je het formulier ‘Vaccinaties tijdens de zwangerschap’ invullen. Nadat je het formulier hebt ingevuld, plannen we een afspraak voor je in. Je ontvangt een uitnodiging per e-mail of per post. Vergeet niet om een legitimatiebewijs (paspoort of identiteitskaart) mee te nemen naar de afspraak. Dit is nodig voor de registratie en het geven van de vaccinatie.

Heb je geen DigiD? Vraag dan een DigiD aan via www.digid.nl of neem contact met ons op via 088 560 2000 of stuur een mail naar vaccinatiestijdenszwangerschap@twb.nl

Lees voor Stoppen

Begeleiding tijdens de zwangerschap

Wegens persoonlijke omstandigheden, problemen of bij vragen is het soms prettig om tijdens de zwangerschap al kennis te maken met de Jeugdverpleegkundige. De Jeugdverpleegkundige bezoekt je tijdens je zwangerschap thuis. Samen met jou stemt ze de zorg af die eventueel aanvullend nodig is en beantwoordt ze je vragen. Zo kunnen jij en je kind een zo gezond mogelijke start maken. Je kunt jezelf aanmelden voor ondersteuning tijdens de zwangerschap of met hulp van jouw verloskundige/gynaecoloog. Na aanmelding nemen wij contact op met jou om een afspraak te plannen.

Stevig Ouderschap Prenataal

Ben je in verwachting en zie je op tegen het moederschap? Of maak je je zorgen over je relatie, je rol als ouder of de toekomst van je kind? Dan kan je, in overleg met je verloskundige, mogelijk al vanaf 16 weken zwangerschap gebruikmaken van Stevig Ouderschap Prenataal. Een speciaal opgeleide Jeugdverpleegkundige komt dan tijdens de zwangerschap al twee tot vier keer bij je thuis om met jou (en je partner) te praten over de verwachtingen en uitdagingen van het aanstaande ouderschap. Ook na de bevalling blijft zij je ondersteunen.

Na de geboorte van je kind loopt het programma door tot je kind de leeftijd van 2 jaar bereikt. Klik hier voor meer informatie over het programma Stevig Ouderschap.

VoorZorg programma

VoorZorg is er voor aanstaande moeders die te maken hebben met verschillende problemen. Denk bijvoorbeeld aan eenzaamheid, verslavingen, problemen met geld en wonen, maar ook ingrijpende gebeurtenissen uit hun jeugd. Dit soort problemen veroorzaken stress tijdens de zwangerschap en maken het opvoeden van de baby lastiger. VoorZorg kan hierbij helpen! VoorZorg start zo vroeg mogelijk in de zwangerschap en stopt wanneer het kind 2 jaar oud is. VoorZorg helpt jou om je problemen aan te pakken en de stress te verminderen. De VoorZorgverpleegkundige komt regelmatig bij jou thuis om naar jou te luisteren en samen met jou naar oplossingen voor problemen te zoeken. En om al jouw vragen te beantwoorden over je zwangerschap en het ouderschap. Klik hier voor meer informatie over het VoorZorgprogramma.

Tekstgrootte aanpassen