Asset 1

Prenataal huisbezoek

Lees voor Stoppen

Zwanger zijn is een bijzondere ervaring. Maar misschien heb je als aanstaande ouder ook zorgen. Bijvoorbeeld over geld, relaties, wonen, psychische problemen of hoe je straks voor je baby gaat zorgen. Als je wilt kun je hierover praten. De jeugdverpleegkundige van de jeugdgezondheidszorg (JGZ) luistert, ondersteunt en denkt met je mee over mogelijke oplossingen. Na de geboorte van je kind blijf je de jeugdverpleegkundige zien op het consultatiebureau.

Lees voor Stoppen

Hoe werkt het? 

Huisbezoek
De jeugdverpleegkundige komt bij je thuis, in je eigen vertrouwde omgeving. Wil je dit liever niet? Geef dit dan aan ons door. Je partner, moeder of een ander vertrouwd iemand mogen ook bij dit gesprek zijn.

Gesprek
De jeugdverpleegkundige kijkt hoe het met jou en je gezin gaat. Je kunt je vragen en zorgen delen. De jeugdverpleegkundige luistert naar je, stelt vragen en kan je advies geven.

  • Soms kan dit gesprek al zo veel helpen, dat je zelf (of samen met vertrouwde mensen uit je omgeving) verder kunt. De jeugdverpleegkundige geeft aan hoe ze voor jou bereikbaar blijft.
  • Is er meer nodig? De jeugdverpleegkundige bespreekt samen met jou wat de mogelijkheden zijn en geeft advies.

Vervolg
De jeugdverpleegkundige maakt een vervolgafspraak als je dit wilt.

Lees voor Stoppen

Contact voor huisbezoek via mijn Kind in Beeld

Je kunt een huisbezoek tijdens je zwangerschap aanvragen door in te loggen via de onderstaande knop ‘ouderportaal Mijn Kind in Beeld’. Je logt hier veilig in met DigiD. Na het invullen van jouw gegevens nemen wij contact met je op.

Lukt inloggen met DigiD op Mijn Kind in Beeld niet, vul dan het contactformulier in via de knop ‘Contact voor huisbezoek via formulier’.

Tekstgrootte aanpassen