Asset 1
TWB vertelt

Werken bij TWB met je studie en hobby combineren

Fleur Mol Verpleegkunde student en collega binnen TWB
Lees voor Stoppen

Studeren, stage lopen, werken en een druk sociaal leven. Hoe doe je dat? Dat klinkt onmogelijk… Toch kan het. Fleur Mol, laatstejaars verpleegkunde student en collega binnen TWB, bewijst dat maar weer eens. En oja, het bovenstaande lijstje is nog niet compleet. Fleur voetbalt daarnaast ook nog in de Eredivisie als linksback bij Excelsior Rotterdam.

Fleur is 21 jaar oud en studeert aan Avans Hogeschool. Sinds haar vijfde zit ze al op voetbal, eerst bij de jongens en later bij de meiden van RKVV Roosendaal. Tot ze tijdens een training van Sparta Rotterdam werd gescout. “Het leek mij leuk om mee te doen aan zo’n training. Blijkbaar deed ik het wel goed, want ik werd voor het team gevraagd.” Fleur heeft 4 jaar bij Sparta gevoetbald en ging daarna door naar Excelsior Rotterdam. Sindsdien speelt ze in de Eredivisie.

Haar voetbalcarrière staat op nummer 1, maar Fleur focust zich ook op andere dingen, zoals het afronden van haar studie en haar werk bij TWB. Wanneer Fleur geen voetbaltraining heeft, werkt ze bij de zorgcentrale of bij cliënten in de wijk. De zorgcentrale beantwoordt alle telefoontjes die binnenkomen van cliënten met bijvoorbeeld vragen over de planning of de inzet van zorg. “Het leuke is aan de zorgcentrale is het team waarmee ik werk. We zitten samen op kantoor en onderling is het erg gezellig. Er heerst echt een teamgevoel.”

Dat is in de wijk anders. Dan is Fleur alleen op pad. “Het contact met collega’s verloopt voornamelijk via de telefoon, maar je hebt natuurlijk wel leuk contact met de cliënten. Sommige cliënten kijken naar mijn wedstrijden. Dan moet ik op een papiertje schrijven naar welke zender ze moeten kijken en met welk rugnummer ik speel. Later vertellen ze dan dat ze mij gezien hebben. Dat vind ik echt goud.”

Terug naar het begin, want hoe combineert Fleur dit allemaal? Onder andere door de flexibele uren die ze kan werken. “Mijn werkuren zijn echt ideaal, omdat dit geen 8-uurs diensten zijn. In de ochtend ga ik trainen en in de middag of avond werk ik een paar uur voor de zorgcentrale of in de wijk.” Het scheelt daarnaast dat Fleur veel plezier heeft in wat ze doet en ze goed kan plannen. “Af en toe ‘nee’ zeggen hoort erbij, daardoor geniet ik extra van de momenten dat ik vrij ben”.

Fleur heeft als afsluiter nog een goede tip: “Wees open over je situatie en zet je een keertje extra in als je tijd over hebt. Collega’s zullen dit opmerken en denken: zij wil helpen ondanks dat ze het druk heeft. Hier krijg je uiteindelijk veel voor terug.

Tekstgrootte aanpassen