Asset 1

Vaccinatiebeleid thuiszorgmedewerkers

Thuiszorgmedewerkers voelen zich 'naar achter geschoven' bij vaccinatie

Eerst leek de wijkverpleging vooraan in de rij te staan om gevaccineerd te worden, maar vooralsnog zijn ze nog niet aan de beurt. Volgens het laatste vaccinatieschema van minister De Jonge moeten thuiszorgmedewerkers vanaf half februari aan de beurt komen. Terwijl zij dagelijks de kwetsbaarste mensen verzorgen, staan de meesten nog altijd in de wacht om gevaccineerd te worden. Ondertussen loopt het ziekteverzuim op en lijkt een derde coronagolf nabij.

“Wij verzorgen de mensen thuis, doen alles voor die mensen, maar worden maar niet gevaccineerd”, zegt Evelyn Naalden. Ze is Verpleegkundig Specialist en lid van het viraal team bij TWB. “We zijn gewend om achterop te lopen en wachten maar rustig af, maar eigenlijk voelt het niet goed. We lopen al sinds maart mee in deze crisis, nemen onze verantwoordelijkheid en houden heel veel mensen uit het ziekenhuis maar we lopen wel risico en moeten dus gewoon gevaccineerd worden.”

“Het lijkt wel of de volgorde waarin we aan de beurt zijn steeds meer naar achteren schuift. Groepen die harder schreeuwen mogen opeens eerder en dat is niet uit te leggen aan medewerkers.”, aldus Christ-Jan Danen.

Evelyn Naalden en Christ-Jan Danen werden 4 februari 2021 geïnterviewd door EENVandaag over het vaccinatiebeleid van de Overheid. De hele uitzending zie je hieronder.

Tekstgrootte aanpassen