Asset 1

Hospice Thuiszorg

Lees voor Stoppen

Hospice Thuiszorg

Het is een dierbare wens van veel mensen in de laatste fase van hun leven: thuis afscheid kunnen nemen van je naasten en sterven in je eigen vertrouwde omgeving. De medewerkers van het Hospice Thuis Team van TWB maken dit mogelijk. Zij zijn er om u te verzorgen en verplegen, u te begeleiden in uw ziekteproces en uw naasten te ondersteunen bij de zorg die zij geven. Onze medewerkers zijn zichtbaar wanneer nodig en onzichtbaar wanneer u tijd voor uzelf wilt.

24/7 ondersteuning
Met Hospice Thuiszorg kunt u dag en nacht (24 uur per dag, 7 dagen per week) ondersteuning krijgen bij uw verzorging en verpleging, op geplande en ongeplande momenten. Het Hospice Thuis Team is gespecialiseerd in het begeleiden van uw ziekteproces en ondersteunt waar mogelijk om deze laatste fase zo comfortabel mogelijk te maken. Hierbij werkt het team nauw samen met uw huisarts en mogelijk andere disciplines.

De (wijk)verpleegkundige
Heeft u vragen over uw zorg, over hulpmiddelen of medicijnen? Dan kunt u ook bij de (wijk)verpleegkundige terecht. Zij geeft advies, legt contact met zorgverleners en helpt bij het regelen van uiteenlopende zorgzaken, zoals het aanvragen van hulpmiddelen en medicijnen. Ook wanneer u nog geen lichamelijke zorg nodig heeft, gaat de (wijk)verpleegkundige graag met u in gesprek over de mogelijkheden van thuiszorg. Zodat u straks op uw eigen manier thuis afscheid kunt nemen van het leven en de mensen om u heen.

Kostenvergoeding vanuit de zorgverzekering?
De kosten voor Hospice Thuiszorg worden vergoed uit uw zorgverzekering. Er geldt hiervoor geen eigen risico vanuit de Zorgverzekeringswet (wel vanuit de Wet langdurige zorg). Check dit voor de zekerheid even bij uw wijkverpleegkundige.

Hospice Thuiszorg aanvragen?
Heeft u vragen of wilt u direct Hospice Thuiszorg aanvragen? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 088 560 2000 of stuur een mail naar info@twb.nl.

Tekstgrootte aanpassen