Asset 1

Leefstijlprogramma SLIMMER

Lees voor Stoppen

Gezond eten en voldoende bewegen is voor iedereen belangrijk. Dat maakt u minder kwetsbaar voor ziekten. Veel mensen vinden het lastig om zelfstandig aan de slag te gaan met gezonder leven. Het SLIMMER programma helpt hierbij.

Wat houdt meedoen in?
In samenwerking met DePraktijk in Wouw en met Aleco in Roosendaal biedt TWB het leefstijlprogramma aan. U krijgt 2 jaar begeleiding van een diëtist en leefstijlcoach van TWB. Daarnaast gaat u de eerste zes maanden onder begeleiding van een fysiotherapeut of beweegcoach sporten. Naast betere eetgewoontes en meer bewegen is er ook aandacht voor slaap en ontspanning, stress en vitaliteit. Het programma is deels individueel en deels in groepsverband. Het eerste half jaar is intensief, daarna bekijkt u samen hoe u uw gezonde leefstijl kan blijven volhouden.

Voor wie is het SLIMMER programma bedoeld?
SLIMMER is een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) voor volwassenen met overgewicht (BMI 25-30) en een verhoogd risico op type 2 diabetes of hart- en vaatziekten of aanwezigheid van hart- en vaatziekten, type 2 diabetes, slaapapneu of artrose, en op volwassenen met obesitas (BMI 30-40). Daarnaast is het belangrijk dat iemand gemotiveerd is én in staat is een leefstijlprogramma te volgen. Een verwijzing van de huisarts is nodig.

Meedoen gaat als volgt:

  • Vraag bij uw huisartsenpraktijk na of u in aanmerking komt voor het leefstjilprogramma SLIMMER.
  • Zoek daarna informatie over het programma op de website van HCWB www.hcwb.nl/gli of
    op www.nogslimmer.nl/over- slimmer of op www.twb.nl/slimmer
  • Als u in aanmerking komt voor SLIMMER stuurt uw huisarts een verwijzing naar de leefstijlcoach. Deze zal binnen 2 weken met u contact opnemen.
  • Of meld je aan door te mailen naar dietisten@twb.nl.

Kosten
De kosten voor het SLIMMER programma worden vergoed vanuit de basisverzekering.

Vragen over het SLIMMER programma?
Heeft u na het doornemen van de informatie op de websites nog vragen neem dan contact op met de diëtist/
leefstijlcoach van TWB.

Tekstgrootte aanpassen