Asset 1

Leefstijlprogramma SLIMMER

Lees voor Stoppen

Gezond eten en voldoende bewegen is voor iedereen belangrijk. Dat maakt u minder kwetsbaar voor ziekten. Veel mensen vinden het lastig om zelfstandig aan de slag te gaan met gezonder leven. Het SLIMMER programma helpt hierbij.

Wat houdt meedoen in?
In samenwerking met de Jongmans fysiosupport en beweegcoach van Aleco biedt TWB het leefstijlprogramma aan in Roosendaal. U krijgt 2 jaar begeleiding van een diëtist en leefstijlcoach van TWB, fysiotherapeut en beweegcoach. Naast betere eetgewoontes en meer bewegen is er ook aandacht voor slaap en ontspanning, stress en vitaliteit. Het programma is deels individueel en deels in groepsverband. Het eerste half jaar is intensief, daarna bekijkt u samen hoe u uw gezonde leefstijl kan blijven volhouden.

Voor wie is het SLIMMER programma bedoeld?
SLIMMER is een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) voor volwassenen met overgewicht (BMI 25-30) en een verhoogd risico op type 2 diabetes of hart- en vaatziekten of aanwezigheid van hart- en vaatziekten, type 2 diabetes, slaapapneu of artrose, en op volwassenen met obesitas (BMI 30-40). Daarnaast is het belangrijk dat iemand gemotiveerd is én in staat is een leefstijlprogramma te volgen. Een verwijzing van de huisarts is nodig.

Meedoen gaat als volgt:

  • Meldt u aan bij Annemarie Zwetsloot (Huisartsencoöperatie West-Brabant) via a.zwetsloot@hcwb.nl, Quirine Altorf (diëtist TWB) qaltorf@twb.nl of uw huisartsenpraktijk in Roosendaal, Nispen of Wouw.
  • U wordt uitgebreid geïnformeerd en u besluit daarna om wel of niet mee te doen.
  • Vanaf mei 2023 gaat het programma SLIMMER van start.

Kosten
De kosten voor het SLIMMER programma worden vergoed vanuit de basisverzekering.

Tekstgrootte aanpassen