Asset 1
TWB vertelt

Pilot ‘Bewegen met Aandacht’ succesvol van start!

Jacqueline van Ginkel Zorgveranderaar
Lees voor Stoppen

Wij zijn als eerste thuiszorgorganisatie in Nederland gestart met de pilot ‘Bewegen met Aandacht’. Deze pilot is er op gericht om cliënten vitaler en zelfredzamer te maken door middel van bewegen. Cliënten worden fysiek en mentaal sterker waardoor ze langer in hun eigen vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen.

Met veel enthousiasme is er binnen het wijkteam Steenbergen gestart met deze pilot. Onze medewerkers brengen beweging in de dag van cliënten. Het beweegmoment wordt extra, naast het reguliere zorgmoment, ingepland. Samen met een vaste zorgmedewerker traint de cliënt gedurende 12 weken, 2 x 20 minuten per week aan balans, conditie en kracht. Een digitale trainingstool, de DigiRehab app, biedt ondersteuning. In deze tool wordt de ondersteuningsbehoefte van de cliënt geregistreerd, worden instructievideo’s van de beweegoefeningen getoond en wordt het effect van de training op de fysieke gesteldheid en functioneren van de cliënt gemeten. De cliënt ontvangt een gevarieerd en op maat gemaakt trainingsprogramma.

Succesvolle aanpak
In Denemarken, Oostenrijk en België heeft DigiRehab zijn vruchten reeds afgeworpen: deelnemende ouderen vallen minder snel, hebben minder thuiszorg nodig, kunnen langer zelfstandig thuis wonen en hebben een verhoogde kwaliteit van leven. De zorgmedewerker haalt meer voldoening uit het werk en voelt zich energieker en vitaler. Met een makkelijke investering kan een nog grotere opbrengst gerealiseerd worden. Thuis, in de zorgketen en voor de maatschappij.

Tekstgrootte aanpassen