Asset 1
TWB vertelt

Overname ThuisHulp Breda door Thuiszorg West-Brabant

Overname ThuisHulp Breda door Thuiszorg West-Brabant
Lees voor Stoppen

Overname ThuisHulp Breda door Thuiszorg West-Brabant
Breda/Roosendaal, februari 2024

Op donderdag 15 februari, overhandigden medewerkers van ThuisHulp Breda, Carola Miserus, Patricia Scheer en Sharon Kempff, symbolisch de sleutel van de organisatie aan Ruud Dijkers, bestuurder van Thuiszorg West-Brabant (TWB). Met deze overhandiging en een formele handtekening is de overname van THB door TWB een feit. Alle activiteiten van ThuisHulp Breda worden vanaf februari verleend onder de vlag van Thuiszorg West-Brabant.

THB en TWB waren al langer in gesprek over een intensievere samenwerking. Dit resulteerde in een overname. “Deze stap biedt collega’s en cliënten van beide organisaties volop mogelijkheden”, aldus Ruud Dijkers namens TWB. “ Door de wijkverpleging en huishoudelijke ondersteuning van TWB en THB meer te laten samenwerken, kunnen we cliënten nog beter zorg, hulp en ondersteuning bieden. En dat is continu het doel geweest. De activiteiten van de wijkverpleging van THB zijn overigens per 1 oktober 2023 al geïntegreerd binnen TWB. Nu is ook de maatschappelijke ondersteuning overgegaan”.

Aandeelhouders namens THB, Philip van den Berg en Ruud Sterkens: “Alleen ga je misschien wel sneller, maar wij geloven dat we als THB juist samen met TWB veel verder komen. De overname heeft voor de collega’s van THB geen directe gevolgen. Ze zien dezelfde cliënten in de eigen regio en ook de naam blijft bestaan. We plukken door deze overname de vruchten op een ander vlak. Collega’s krijgen meer ontwikkel- en groeikansen. Bijvoorbeeld richting de zorg. En er ontstaan ongetwijfeld mooie samenwerkingen met de wijkverpleging van TWB. En van die samenwerking worden alle cliënten alleen maar beter”.

Thuiszorg West-Brabant kent 2000 collega’s en biedt huishoudelijke ondersteuning, verpleging en verzorging aan circa 8000 cliënten. Met de overname groeit de medewerkerspopulatie naar 2150 en groeit het aantal cliënten naar een kleine 9000.

Tekstgrootte aanpassen