Asset 1
TWB vertelt

Medicijndispenser

Jacqueline van Ginkel Zorgveranderaar
Lees voor Stoppen

Nieuwe medicijndispenser 

Een medicijndispenser helpt de cliënt herinneren om zijn/haar medicatie in te nemen en geeft direct de juiste medicijnen uit. Sinds 2017 maakt TWB gebruik van een medicijndispenser genaamd Medido. In de afgelopen jaren hebben we veel data en feedback verzameld omtrent het gebruik van een medicatiedispenser in de thuiszorg. De vraag: “Waarom moeten de zorgverleners technische handelingen uitvoeren zoals het vervangen van de medicijnrol en het verhelpen van storingen?” is vaak gesteld.  Om dit probleem op te lossen zijn we op zoek gegaan naar een medicatiedispenser 2.0.

Maar deze zoektocht doen we niet alleen. Samen met de apotheek en zorgverzekeraar zijn we gaan kijken hoe de zorg omtrent medicatie-inname verbeterd kan worden met behulp van een medicatiedispenser. We zijn tot de conclusie gekomen dat de apotheek een grotere rol kan en moet vervullen in dit proces. Zo komt de verantwoordelijkheid van inname van de medicatie bij de apotheek te liggen. Hierdoor komt de huidige rol van de thuiszorg meer in de handen te liggen van de apotheek.

Benieuwd naar de resultaten en meer innovaties van TWB? Neem dan een kijkje op onze innovatie website: De kracht van TWB.

Tekstgrootte aanpassen