Asset 1
TWB vertelt

Loopbaanondersteuning bij TWB

Jolanda verzorgende IG
Lees voor Stoppen

Jolanda, verzorgende IG, heeft het al 10 jaar erg naar haar zin bij TWB. Maar ze vraagt zich al een tijdje af of dit is wat ze altijd wil blijven doen in de toekomst. Afgelopen zomer sprak ze deze gedachte uit naar haar leidinggevende tijdens haar jaargesprek. Haar leidinggevende tipte Jolanda om eens contact op te nemen met Werving, Selectie en Loopbaanondersteuning voor een vrijblijvend loopbaangesprek. In dat gesprek werden Jolanda’s wensen en kwaliteiten besproken en werd er gekeken naar welke mogelijkheden TWB kan bieden. Daarna werd er een plan opgesteld om erachter te komen welke richting Jolanda op zou willen. Een eerste stap hierin was het maken van een ontwikkel assessment. Jolanda gaf aan dat het doorleren naar verpleegkundige niveau 4 wellicht een goede optie zou kunnen zijn. Of bijvoorbeeld werken in het hospice team, dat lijkt haar ook mooi. Om erachter te komen wat ze nu echt leuk vindt, gaat Jolanda de komende tijd meelopen in de verschillende teams. Ook wordt Jolanda in contact gebracht met een collega die dit traject al heeft doorlopen en nu gestart is met de opleiding ‘Samen Leren in de Wijk’. Zo kan ze van een ervaringsdeskundige horen hoe het is om een opleiding te volgen.

Nog een tip van Jolanda: “Ik heb het aanvragen van een loopbaangesprek een hele tijd voor me uit geschoven. Ik heb het echt super naar mijn zin binnen mijn cluster en met mijn collega’s. Ik heb jonge kinderen die volop aandacht vragen, maar ook zij worden groter en gaan hun eigen pad bewandelen. Hierdoor blijft er meer tijd over om naar mijn eigen ontwikkeling te gaan kijken. Ik heb een verhelderend gesprek gehad en TWB biedt mij de kans om erachter te komen welke mogelijkheden er zijn, qua opleiding en andere ervaringen opdoen. Ik ben blij dat het balletje nu is gaan rollen en ik ben nieuwsgierig naar de uitkomst van deze stappen in de toekomst. Ik zou dan ook willen zeggen schroom niet om contact met Werving, Selectie en Loopbaanondersteuning op te nemen want je wordt er uiteindelijk alleen maar wijzer van.”

Tekstgrootte aanpassen