Asset 1
TWB vertelt

Ik ben de ogen en oren van de wijkverpleegkundige

Thuiszorg West-Brabant
Lees voor Stoppen

Mike is 1,5 jaar geleden gestart met de opleiding Verzorgende IG via onze praktijkgerichte opleiding ‘Samen Leren in de Wijk’. Deze zomer hoopt hij klaar te zijn. “De functie van verzorgende IG is breed, van ondersteuning met douchen, tot wondzorg, stomazorg en injecteren. Ik was hier positief verrast over. Mijn collega’s hebben enorm veel kennis en kunde in huis.” Het leuke aan het werken bij TWB is dat je een extra rol op je kunt nemen, passende bij je talenten. Zo is Mike ook digicoach en helpt hij collega’s met digitale vraagstukken, maar maakt hij ook onderdeel uit van een klankbordgroep van zijn opleiding.

Of Mike blij is met de keuze die hij 1.5 jaar geleden heeft gemaakt? “Jazeker, ik heb een uitstekende zorgmanager die als een huis achter ons staat. Dit maakt het echt prettig werken. Daarnaast vind ik het bijzonder dat TWB alles in huis heeft. Niet alleen wat betreft maatwerk voor cliënten, maar ook voor alle collega’s binnen TWB. Wanneer je ondersteuning nodig hebt, op welk vlak ook, dan denkt TWB actief met je mee.”

José maakte zo’n 22 jaar geleden de keuze om als verpleegkundige bij TWB te komen werken en ook zij is nog steeds blij met deze keuze. “TWB is constant in beweging en de zorg verandert continu. We gaan uit van de kracht van de cliënt en bieden ondersteuning waar dit nodig is. Daarnaast verandert de personeelsbezetting constant en met cliënten is dit ook zo. Dit maakt mijn werk blijvend leuk en gevarieerd.”

Naast de routes die José rijdt in haar eigen team, maakt ze onderdeel uit van het verpleegkundig team, is ze aandachtsvelder wondzorg, begeleidt ze leerlingen en ondersteunt ze de wijkverpleegkundige. “Ik werk als verpleegkundige in team Wouw, maar werk daarnaast overkoepelend voor andere teams in Roosendaal. Hierdoor heb ik contact met collega’s uit de hele regio.” Ter ondersteuning van de wijkverpleegkundige doet José ook intakes of evalueert ze de zorg bij cliënten. “Ik ben als het ware de ogen en de oren van de wijkverpleegkundige.” Al deze afwisseling zorgt ervoor dat José echt op haar plek zit.

Wil jij ervaren hoe het is om te werken in de thuiszorg? Neem dan contact op via 088 560 2002 of werken@twb.nl en plan een meeloopdag in!

Tekstgrootte aanpassen