Asset 1
TWB vertelt

De Freestyle Libre glucosesensor

Rick Bastiaanse Medewerker Zorginnovatie
Lees voor Stoppen

Makkelijk, altijd en overal glucose controleren met Freestyle Libre

De meest gebruikte methode om de bloedsuikerglucosewaarden te meten, is de vingerprik methode. Deze methode werkt goed, maar veel mensen vinden deze methode pijnlijk, zeker als dit meerdere malen per dag noodzakelijk is. Met de FreeStyle Libre is het mogelijk om bij diabetes de bloedsuikerwaarde te controleren, zonder of althans zo min mogelijk te prikken. De meter geeft met grafieken en pijlen weer of de bloedsuiker glucosewaarde (snel) stijgt, daalt of constant blijft. Dit gebeurt door het scannen van een op de huid bevestigde sensor.

Glucosesensoren in de thuiszorg
Rick Bastiaanse, medewerker zorginnovatie bij TWB, heeft een onderzoek gedaan naar de effecten van glucosesensoren binnen de thuiszorg. Uit dit onderzoek is naar voren gekomen dat de Freestyle Libre grote positieve effecten met zich meebrengt voor zowel cliënt als medewerker. Hierdoor wordt de Freestyle Libre sensor vanuit TWB bij cliënten ingezet die hier baat bij (kunnen) hebben. Dit altijd in overleg met behandelend huisarts/specialist.

Goed nieuws! Sinds december 2019 zit de Freestyle Libre in het basispakket voor mensen met diabetes type 1 en 2 die afhankelijk zijn van een intensieve insulinetherapie (4x of meer per dag insuline injecteren of een insulinepomp gebruiken). TWB richt zich op de mensen die nu ‘buiten de boot’ vallen. Hierdoor zal de kans dat je bij een cliënt komt met een Freestyle Libre groter worden.

Op dit moment worden er nog stappen gezet voor het implementeren van de Freestyle Libre binnen TWB. Hiervoor is er contact gelegd met Noordhof en Villans om gezamenlijk de scholing omtrent de Freestyle Libre vorm te geven. Verder is er contact gelegd met diverse zorgverzekeraars met de vraag ons te steunen bij ons initiatief voor het groot inzetten van de Feestyle Libre.

Benieuwd naar het volledige onderzoek of naar de verdere ontwikkelingen? Neem dan een kijkje op onze innovatie website: De kracht van TWB.

Tekstgrootte aanpassen