Asset 1

Bewegen met Aandacht

Lees voor Stoppen

Wilt u fit en vitaal blijven? En op een laagdrempelige en verantwoorde manier aan de slag met bewegen? TWB ondersteunt u graag om (weer) in beweging te blijven via het programma ‘Bewegen met Aandacht’.

Wij brengen beweging in de dag
Voldoende bewegen kan veel betekenen voor uw fysieke en mentale gezondheid. Het houdt u fit en u kunt langer de activiteiten blijven doen die u graag doet. Botten en spieren worden sterker, de coördinatie verbetert en bewegen verlaagt uw zorgbehoeften. Maar het zorgt ook voor ontspanning en gezelligheid. Samen met een vaste TWB-medewerker trainen jullie twee keer per week, 20 minuten aan: balans, conditie en kracht. Deze training duurt in totaal 12 weken.

Onze medewerkers maken hierbij gebruik van een digitaal beweegprogramma: DigiRehab. Een gevarieerd trainingsprogramma afgestemd op uw mogelijkheden en uitdagingen.

Voordelen

  • Herstelt spierkracht
  • Langer zelfredzaam en zelfstandig
  • Verbetert balans, wat het risico op vallen verkleint
  • Meer energie
  • Goed voor de mentale gezondheid
  • Lagere zorglast

In de video hiernaast vertelt Ans, verzorgende bij TWB,  meer over wat Bewegen met Aandacht is en hoe het wordt toegepast bij de cliënten thuis.

Lees voor Stoppen

Voor wie is het?
Bewegen met Aandacht richt zich op ouderen (zorgverleners en mantelzorgers) die zo lang mogelijk vitaal willen blijven. Het digitale beweegprogramma laat zien hoe u (meer) beweging in uw dagelijks leven kunt inbouwen. Het is mogelijk om samen met uw naasten extra te oefenen.

Doet u mee?
Het programma is een pilot in Steenbergen, Bergen op Zoom en Woensdrecht. Woont u in deze regio dan kunt u zich aanmelden via de wijkverpleegkundige.

Tekstgrootte aanpassen