Wijkzuster

De wijkzuster is het aanspreekpunt op het gebied van zorg en welzijn in uw wijk. U kunt met alle vragen over welzijn, zorg en wonen bij de wijkzuster terecht. Kunt u wel wat ondersteuning gebruiken? Of maakt u zich zorgen over iemand anders? De wijkzuster of wijkbroeder van uw gemeente is onafhankelijk en kijkt samen met u welke ondersteuning het meest geschikt is en schakelt de juiste instanties in. Dit kan hulp van de thuiszorg zijn maar ze kijken ook verder. Bijvoorbeeld naar hoe buren, familie, vrijwilligers of welzijnswerkers in uw omgeving een handje kunnen helpen. Als spil in de wijk kent de wijkzuster uw woonomgeving, lokale zorgaanbieders en welzijnsvoorzieningen.

Wie is mijn wijkzuster?

De wijkzuster werkt vanuit de coöperatie Wijkzuster West-Brabant. Zij is in dienst van één van de coöperatiepartners Stichting Elisabeth, Surplus, Thuiszorg DAT, TWB Thuiszorg met Aandacht of van de samenwerkende zorgaanbieder tanteLouise. Desondanks heeft de wijkzuster of broeder een onafhankelijke rol. Deze kan dus ook, op verzoek van de klant, andere zorgaanbieders inschakelen.

Vind je wijkzuster

Wilt u meer weten over de wijkzuster, of een afspraak maken? Neem dan gerust contact op via info@wijkzustergroep.nl of via het algemene telefoonnummer van de wijkzusters in uw gemeente:

  • Gemeente Breda, Etten-Leur, Zundert  (076) – 520 56 35
  • Gemeente Bergen op Zoom, Woensdrecht (0164) –  260 617
  • Gemeente Drimmelen, Oosterhout (0162) – 426 843
  • Gemeente Halderberge, Roosendaal, Rucphen (0165) – 546 613
  • Gemeente Moerdijk (0168) – 371 827
  • Gemeente Steenbergen (0167) – 528 569
  • Gemeente Tilburg (013) – 4550602

U kunt 24 uur per dag contact opnemen via bovenstaande telefoonnummers. U heeft geen zorgindicatie, beschikking, pgb of eigen bijdrage nodig om een afspraak te maken.

Sara Huishoudelijke hulp

Vivamus vel ultrices justo. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas.

Sara