Asset 1

Versneld mkb-personeel opleiden

Versneld mkb-personeel opleiden

Met elkaar een maatschappelijk verschil maken in West-Brabant: samen met Aleco gaan we minstens veertig medewerkers uit het MKB klaarstomen om bij te springen in de zorg.

Op 3 februari 2021 is de werving begonnen van medewerkers die een scholings- en begeleidingstraject op mbo-2-niveau krijgen aangeboden. Met die bagage moeten zij na een week of vijf in staat zijn om thuiszorgmedewerkers van TWB te ondersteunen. ,,Dat gaat verder dan helpen bij de afwas of koffie schenken. Assisteren bij het aan- en uitkleden van cliënten, hoe om te gaan met agressie en grenzen stellen. De scholing wordt breed ingestoken”, aldus bestuurder Christ-Jan Danen van TWB.

De TWB-bestuurder wil gezegd hebben dat het niet de intentie is om medewerkers af te snoepen van het mkb. ,,Via dit project verlagen we voor ondernemers de personeelskosten waar nu geen opbrengsten tegenover staan.” De samenwerking tussen het midden- en kleinbedrijf en de zorg speelt volgens Danen ook in op de trend dat vooral jonge werknemers het fijn vinden om combinatiebanen te hebben: dus niet louter een job in de zorg, horeca of techniek, maar deels werken in de zorg en deels in een andere branche.

Heb je interesse? Solliciteer direct via de onderstaande button.

 

Tekstgrootte aanpassen