Alarmering

Een ongeluk zit in een klein hoekje, de oplossing ook!
Voor uw gemoedrust is er personenalarmering. Heel eenvoudig en doeltreffend. U draagt een alarmknop om uw nek of pols. En bent u in nood, dan is de hulp snel ter plaatse. Eigenlijk net zo iets als het dragen van een autogordel, een stukje veiligheid voor als het mis gaat. Voor personenalarmering werken we samen met FocusCura. Zij bieden de alarmering aan onder de naam ‘cAlarm’. U kunt kiezen voor sociale alarmering of alarmering met professionele opvolging.

Hoe werkt personenalarmering?

FocusCura levert het alarmeringssysteem gebruiksklaar bij u af en installeert het volledig. Bovendien krijgt u een uitgebreide instructie met proefalarm, zodat u precies weet hoe alles werkt. Het alarmeringstoestel is een klein kastje dat op een centrale plek in uw huis geplaatst wordt. U heeft hiervoor alleen een stopcontact en een vaste telefoonaansluiting nodig. Bij het alarmeringstoestel hoort een draadloze alarmknop. Deze alarmknop draagt u altijd om u hals of pols.

Als er iets gebeurt is een simpele druk op de alarmknop voldoende. Nadat u de alarmknop heeft ingedrukt hoort u meteen de stem van een medewerker van de alarmcentrale luid en duidelijk in uw woning. Deze medewerker vraagt u wat er aan de hand is. De medewerker is speciaal (medisch) opgeleid om de situatie goed te kunnen beoordelen en ziet meteen op een computerscherm wie u bent, waar u woont en wat de bijzonderheden zijn. De medewerker van de alarmcentrale schakelt vervolgens onmiddellijk de benodigde hulp in. De alarmcentrale is 24 uur per dag en 7 dagen in de week bereikbaar. Uw alarm wordt dus altijd beantwoord. De alarmknop heeft voldoende bereik zodat u zelfs vanuit de tuin alarm kunt slaan.

Sociale alarmering

Veel mensen vinden het prettig dat er mensen uit de vertrouwde omgeving komen bij een alarmoproep. Is dit ook bij u het geval? Dan kiest u voor sociale alarmering. Bij het aanmelden geeft u drie mensen op uit uw omgeving die te hulp kunnen schieten. Dat kunnen uw kinderen of andere familieleden zijn, maar ook uw buren of vrienden. Wij bellen hen op volgorde die u aangeeft bij uw aanmelding. Het is belangrijk dat deze contactpersonen snel hulp kunnen verlenen in geval van nood. Ze moeten dus bij u in de buurt wonen (maximaal 15-20 minuten reistijd) en toegang hebben tot uw woning. Bij acute nood waarschuwt de alarmcentrale uiteraard wel direct de huisarts of een ambulance.

Alarmering met professionele opvolging

Heeft u geen drie contactpersonen beschikbaar of wonen uw contactpersonen te ver weg? U kunt er dan ook voor kiezen om, als u alarmeert, een professional van TWB te laten komen. Heeft u, of degene waarvoor u personenalarmering wilt regelen al een zorgindicatie? Of nog geen indicatie maar wel zorg nodig? Belt u dan met 088 – 560 2000 voor meer informatie. Onze klantadviseurs spreken met u af of er een wijkverpleegkundige bij u thuis moet komen. De wijkverpleegkundige kijkt dan samen met u waar u mee geholpen bent. We maken afspraken over de zorg en stemmen de personenalarmering daar op af. En uiteraard regelen we de zorg voor u. Soms al vanaf de volgende dag.