Wanneer de zorg steeds zwaarder wordt en deze niet bij de mantelzorgers belegd kan worden biedt Particuliere Verzorging via TWB Extra uitkomst. Wanneer er nog geen zorgindicatie is of juist als aanvulling op een bestaande zorgindicatie is TWB Extra perfect in te zetten. Ook na ontslag uit het ziekenhuis of wanneer men zich nog onzeker voelt in de thuissituatie biedt Particuliere Verzorging via TWB Extra uitkomst.

Extra Huishoudelijke hulp voor € 5,- per uur
voor Wmo-gebruikers en geregistreerd mantelzorgers*

Ramen zemen, de was doen, strijken, stofzuigen, boodschappen doen, de bedden verschonen, het eten opwarmen, schoonmaken én tijd voor een praatje. U regelt het met dienstencheques voor €5,- per uur! En u betaalt, dus u bepaalt. Want een beetje extra hulp is een hele zorg minder.

Extra gezelschap thuis

Soms is het prettig om aanspraak te hebben of samen iets te ondernemen. Zeker wanneer er door omstandigheden minder sociale contacten kunnen plaatsvinden. Ook om een oogje in het zeil te hebben voor een naaste wanneer deze chronisch ziek is, wat vergeetachtiger raakt of minder zelfredzaam is. Gezelschap via TWB Extra biedt aandacht, een goed gesprek en ondersteunt de mobiliteit en zelfredzaamheid. Het geeft mantelzorgers even de handen vrij, met een veilig gevoel.

Alarmering

Voor uw gemoedrust is er personenalarmering. Heel eenvoudig en doeltreffend. U draagt een alarmknop om uw nek of pols. En bent u in nood, dan is de hulp snel ter plaatse. Eigenlijk net zo iets als het dragen van een autogordel, een stukje veiligheid voor als het mis gaat. Voor personenalarmering werken we samen met FocusCura. Zij bieden de alarmering aan onder de naam ‘cAlarm’. U kunt kiezen voor sociale alarmering of alarmering met professionele opvolging.

 

Maaltijdservice

Onze maaltijdservice biedt een groot en afwisselend aanbod van zowel traditionele als hedendaagse maaltijden. Uw maaltijd is helemaal compleet met een heerlijke soep als voorgerecht en een smakelijk dessert als afronding
van uw diner. Wekelijks kunt u uw keuze maken vanuit een catalogus.

Dagbesteding via TWB Extra

Dagbesteding biedt een zinvolle en leuke invulling van de dag wanneer u vanwege uw gezondheid of hoge leeftijd weinig zelfstandig buiten de deur komt. Samen met andere deelnemers onderneemt u in groepsverband of individueel activiteiten om uw geheugen te trainen, in beweging te blijven en uw dagelijkse vaardigheden te behouden. Dagbesteding werkt daarnaast ook verlichtend voor mantelzorgers, zoals familie of uw partner.

Extra begeleiding

Wanneer het door omstandigheden niet meer lukt om de dagelijkse zaken op te pakken kan Thuisbegeleiding ondersteuning bieden. Hulp die helpt om alles weer op de rails te zetten. Thuisbegeleiding via TWB Extra biedt deze ondersteuning thuis. Thuisbegeleiding via TWB Extra is een laagdrempelige en praktische vorm van begeleiding voor mensen die de grip op het dagelijks leven (dreigen te) verliezen, zoals gezinnen met opvoedkundige problemen, psychiatrische patiënten, mensen met een verstandelijke beperking, alleenstaanden in een kwetsbare situatie en dementerenden. Onze Thuisbegeleiders helpen bij het structureren van het dagelijks leven. Daarnaast bevorderen zij de zelfredzaamheid en wijzen ze de weg om het sociale netwerk te versterken.

Extra oppas

Binnenkort meer informatie