Asset 1

cMed Plus

Lees voor Stoppen

cMed Plus

cMed Plus is een automatische medicijndispenser. Het zorgt ervoor dat u het juiste medicijn op het juiste moment ontvangt én herinnert u eraan dat u deze moet innemen. Met cMed Plus hoeft thuiszorg niet meerdere malen per dag langs te komen voor controle. Zo krijgt u de eigen regie weer terug en heeft u niet constant onze medewerkers over de vloer. Dat geeft u meer vrijheid in uw dagelijks leven.

Hoe werkt de cMed Plus medicijndispenser?
Deze slimme medicijndispenser herinnert u eraan om (de juiste) medicatie in te nemen. De persoonlijke medicatierol (baxterrol) wordt door een medewerker van TWB geladen in het apparaat. In de rol zitten de medicijnen gesorteerd in zakjes per innamemoment. Op het moment dat u medicijnen nodig heeft, geeft het apparaat een herinneringsgeluid af. U drukt op OK om het zakje met medicijnen uit het apparaat te laten komen. De verpakking wordt automatisch geopend. Indien u niet reageert op het geluid en het zakje dus niet afscheurt, wordt dit doorgegeven aan thuiszorg. Een medewerker van TWB neemt direct telefonisch contact met u op of gaat indien nodig langs.

De medicijnen worden geleverd door de apotheek. cMed Plus wordt wekelijks gevuld door de thuiszorg medewerker. Door de koppeling met de thuiszorg is het een uniek en uiterst betrouwbaar systeem. Het geeft u de zekerheid van de juiste medicijninname zonder dagelijkse controle door thuiszorg medewerkers.

Wat zijn de kosten?
cMed Plus wordt vergoed uit het basispakket van uw ziektekostenverzekering.

Aanvragen
Wilt u gebruik maken van cMed Plus? Neem dan contact op met onze medewerkers van Klant en Service.

 

Tekstgrootte aanpassen
Taal aanpassen