De diëtist

De diëtist is dé specialist op het gebied van voeding en gedrag, bij ziekte en gezondheid.
Als het u – door omstandigheden niet meer lukt om goed te eten, geeft de diëtist u adviezen op maat. Er wordt rekening gehouden met uw klachten, uw omstandigheden en uw thuissituatie en stelt het dieet samen, dat helemaal bij u past.

Samenwerken

Bij chronische aandoeningen kan een persoonlijk voedingsadvies van belang zijn, om de nadelige gevolgen van die aandoening te voorkomen of te verminderen. Denkt u daarbij aan diabetes, COPD / astma, ondervoeding bij dementie en parkinson, reuma en slikproblemen door CVA . De diëtist werkt hiervoor samen in een team van specialisten die elkaar aanvullen in het plan van aanpak.

 

Meer informatie

U kunt met ons telefonisch contact opnemen via 088-560 2200 of stuur een mail naar diëtisten@twb.nl.

Cursussen

TWB verzorgt cursussen en themabijeenkomsten over een gezonde leefstijl en gezonde voeding.

  • Diabetes en bewegen
  • Eten de baas
  • Samen Afvallen

Spreekuren diëtist

De diëtisten houden op verschillende locaties in West-Brabant spreekuren. Er is er altijd wel een bij u in de buurt. Indien u niet in de gelegenheid bent naar het spreekuur te komen, kan de diëtist onder bepaalde voorwaarden ook een huisbezoek brengen.

Wilt u graag meer informatie of een afspraak maken dan kan dat rechtstreeks met de diëtist via het telefoonnummer 088 560 2200 of mailen naar dietisten@twb.nl.

De diëtisten houden op verschillende locaties in West-Brabant spreekuren. Er is er altijd wel een bij u in de buurt.
Indien u niet in de gelegenheid bent naar het spreekuur te komen, kan de diëtist onder bepaalde voorwaarden ook een huisbezoek brengen.

Op de volgende locaties houden onze diëtisten spreekuur:

Het consult bij een diëtist wordt vergoed vanuit het basispakket voor 3 uur per kalenderjaar. Indien meer dieetadvisering gewenst is, dan wordt dit vaak vergoed vanuit de aanvullende verzekering.  Kinderen onder de 18 jaar betalen geen premie en hebben daarom géén eigen risico.

Voor patiënten met diabetes, Cardiovasculair Risicomanagement of COPD geldt een andere vergoeding voor dieetadvies. Indien zij onder begeleiding van een huisarts staan, wordt dieetadvies vaak vergoed voor deze ziekte vanuit een zogenaamde DBC (ketenzorg).

Wilt u meer informatie?  Dan kunt u telefonisch contact opnemen via 088-560 2200 of via dietisten@twb.nl

.

De kinderdiëtist is gespecialiseerd in voeding- en dieetadvisering tijdens de zwangerschap, voor zuigelingen, peuters/kleuters, schoolgaande kinderen en jongeren. Zij geeft persoonlijke en praktische adviezen op maat.

De kinderdiëtist is er voor u en uw kind

Vóórdat u zwanger bent
Goede voeding vergroot de kans op een zwangerschap en vermindert het risico op gezondheidsproblemen voor zowel moeder als baby.

Tijdens de zwangerschap
De kinderdietist beantwoordt uw vragen over wat  u wel of beter niet kunt eten tijdens de zwangerschap. U krijgt voedingstips tegen zwangerschapskwaaltjes zoals misselijkheid, verstopping en  vermoeidheid. Ook begeleidt zij bij verhoogde gewichtstoename, zwangerschapsdiabetes, hoge bloeddruk, bloedarmoede of reeds bestaande gezondheidsklachten.
Bent u vegetariër of veganist?  Ook dan kunt u tijdens uw zwangerschap bij de dietist terecht voor een aangepast voedingsadvies.

Het jonge kind
De kinderdiëtist geeft voedingsadvies aan de moeder tijdens de borstvoedingsperiode, tips voor de eerste hapjes aan de baby en begeleiding bij de introductie van vaste voeding. Bij klachten als reflux, spugen, obstipatie of diarree  kunnen voedingsadviezen op maat een goede bijdrage leveren om de maagdarmwerking van uw kind te verbeteren.

Overgewicht
Steeds meer kinderen eten elke dag meer dan hun lichaam nodig heeft, met overgewicht tot gevolg. Kinderen ondervinden veel hinder van overgewicht. De kinderdiëtisten begeleiden gezinnen bij het aanleren van gezondere leef- en eetgewoonten, zonder dat de kinderen op “dieet” gaan.

Slechte eters of ondergewicht 
Sommige kinderen lusten niets of zijn te “licht” in vergelijking met hun lengte. De kinderdiëtist berekent of de voeding voldoende vitamines, mineralen en energie bevat en kijkt samen met u en uw kind wat het wel/niet lekker vindt en geeft advies hoe u de voeding eventueel aan kunt vullen.

Vegetarisch of veganistisch
Advies aan kinderen en hun ouders voor volwaardige voeding bij een vegetarische of veganistische voedingskeuze.

Voedselovergevoeligheid en allergie
De kinderdiëtist speelt een belangrijke rol bij het stellen van de diagnose. Ze begeleidt moeders die borstvoeding geven aan een kind met voedselovergevoeligheid én adviseert bij het samenstellen van een volwaardige voeding zonder allergenen.
De kinderdiëtist adviseert tevens over een dieet bij coeliakie (glutenvrij dieet) en lactose intolerantie (melksuikerbeperkt dieet).

Vergoedingen

Het consult bij een diëtist wordt vergoed vanuit het basispakket voor 3 uur per kalenderjaar. Indien meer dieetadvisering gewenst is, dan wordt dit vaak vergoed vanuit de aanvullende verzekering.  Kinderen onder de 18 jaar betalen geen premie en hebben daarom géén eigen risico.

Cursusaanbod

Naast advies op maat organiseren de kinderdiëtisten samen met het consultatiebureau en de fysiotherapeut cursussen voor ouders/verzorgers en kinderen:

  • Cool2BFit
  • Kids Go Fit
  • Gezonde kindervoeding
  • Supermarktles kinderen uit groep 5,6,7 en 8
  • Smaakles voor groep 1 t/m 8 van de basisschool.

Voor de actuele cursussen kunt u bellen naar 088-560 2200.

Meer informatie

De diëtisten van TWB houden op 35 locaties in West-Brabant spreekuur. Voor het maken van een afspraak of gratis voedingsadvies stuur een e-mail naar dietisten@twb.nl of bel naar 088-560 2200.

Sara Huishoudelijke hulp

Vivamus vel ultrices justo. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas.

Sara