Advies en ondersteuning bij Diabetes
Wat is Diabetes mellitus?

Diabetes mellitus is een aandoening die wordt gekenmerkt door herhaaldelijk verhoogd bloedsuikergehalte.

Diabetes ook wel Suikerziekte genoemd is een ongeneeslijke chronische aandoening. Er zijn twee hoofdsoorten Diabetes (type 1 en type 2), die ieder hun eigen subvarianten hebben. Het gevolg van beide soorten is hetzelfde: het lichaam kan niet meer zelfstandig glucose (uit koolhydraten) verwerken.

Voor meer informatie over Diabetes verwijzen wij u graag naar de website van Diabetes Interactief Educatie Programma .

Button: Stel uw vraag of maak een afspraak. Diabetesverpleegkundige

De Diabetesverpleegkundige kan u adviseren, ondersteunen en begeleiden bij:

Tips voor uw leefpatroon
Uitleg over uw medicatie
Advies over uw voet- en huidverzorging
Uitleg hoe u zelf uw bloedsuiker kunt controleren
Werking van de insulinepen
Uitleg over hypo en hyper

Als u niet in staat bent zelf te spuiten of uw bloedsuikers te prikken kan de diabetesverpleegkundige u helpen bij het aanvragen van zorg. Daarnaast heeft zij contact met uw behandelend arts.

Gratis huisbezoek van de Diabetesverpleegkundige

U voelt zelf als diabetespatiënt het beste wat u allemaal nog wel of niet kunt met uw ziekte. Maar het is goed om te weten, dat er verschillende mogelijkheden zijn om advies
en begeleiding te krijgen op het moment dat het nodig is.De Diabetesverpleegkundige van TWB komt u thuis bezoeken om in uw eigen vertrouwde omgeving over uw ziekte en de gevolgen daarvan te praten. Tijdens het gesprek wordt duidelijk of de doelstelling van het gesprek met een eenmalig bezoek gehaald kan worden of dat er meerdere huisbezoeken volgen.

Een huisbezoek van de Diabetesverpleegkundige wordt vergoed vanuit de basisverzekering van de zorgverzekeraar en is dus gratis.

Cursus voor diabetici

TWB heeft een speciale cursus voor diabetici. Onze diëtist geeft in samenwerking met een fysiotherapeut u informatie over uw ziekte, beweging en gezonde voeding. Klik hier om de cursus te bekijken.

Begeleiding bij Diabetes in het ziekenhuis

De Diabetesverpleegkundige van TWB is ook werkzaam in het Bravis ziekenhuis in Roosendaal en Bergen op Zoom. Zij begeleidt u tijdens een eventuele ziekenhuisopname. Indien nodig brengt de verpleegkundige na ontslag uit het ziekenhuis nog een bezoek aan huis.

Dieetadvies bij Diabetes

 

 

Bij Diabetes is een persoonlijk voedingsadvies van belang om in een zo goed mogelijke conditie te blijven. De Dietist van TWB werkt hiervoor samen in een team van specialisten die elkaar aanvullen in het plan van aanpak. Klik hier voor meer informatie over onze diëtisten.

Voetverzorging bij Diabetes

De Diabetesverpleegkundige kan bekijken of u in aanmerking komt voor een vergoeding voor de gespecialiseerde pedicure. U kunt mogelijk ook doorverwezen worden naar een gespecialiseerde podotherapeut.