Borstvoeding

Borstvoeding wordt gezien als de beste voeding voor je baby. Borstvoeding is heel natuurlijk en gaat gelukkig meestal vanzelf. Een goede voorbereiding is wel het halve werk. Stel hiervoor je vragen aan de lactatiekundige als je nog zwanger bent. Na je bevalling helpt de kraamverzorgende je bij een goede start van de borstvoeding. Ná de kraamperiode kun je terecht bij je jeugdverpleegkundige voor tips en vragen over het geven van borstvoeding.
Borstvoeding, waarom?

Borstvoeding geef je zo vaak als je kindje wilt. Je kindje geeft zelf aan als hij vaker of juist minder vaak wilt drinken. Geef je kindje in elk geval 3 maanden extra vitamine K, voor de bloedstolling bij. Je kindje heeft ook extra Vitamine D nodig, voor een goede botontwikkeling. Gebruik zelf ook vitamine D. Lees hier meer over vitamine D advies.

Gaat de borstvoeding toch niet vanzelf of heb je vragen? Loop eens binnen bij de jeugdverpleegkundige op het inloopspreekuur. Je kunt ook bellen met de telefonische vragenlijn van de Jeugdgezondheidszorg: 088 – 560 3003. De jeugdverpleegkundige kan je vragen beantwoorden of je verwijzen naar een van onze lactatiekundigen.

De afdeling jeugdgezondheidszorg van TWB begeleidt voedende moeders en onderschrijft de vijf Standaarden van Babyfriendly.