Borstvoeding

Borstvoeding wordt gezien als de beste voeding voor je baby. Borstvoeding is heel natuurlijk en gaat gelukkig meestal vanzelf. Een goede voorbereiding is wel het halve werk. Stel hiervoor je vragen aan de lactatiekundige als je nog zwanger bent. Na je bevalling helpt de kraamverzorgende je bij een goede start van de borstvoeding. Ná de kraamperiode kun je terecht bij je jeugdverpleegkundige voor tips en vragen over het geven van borstvoeding.

iStock-503371267

Thuisbegeleiding is een laagdrempelige en praktische vorm van begeleiding voor mensen die de grip op het dagelijks leven (dreigen te) verliezen. Denk hierbij aan gezinnen met opvoedkundige problemen, psychiatrische patiënten, mensen met een verstandelijke beperking, alleenstaanden in een kwetsbare situatie en dementerenden. Onze Thuisbegeleiders helpen u bij het structureren van het dagelijks leven. Daarnaast bevorderen zij de zelfredzaamheid en wijzen ze de weg om uw sociale netwerk te versterken.

Op deze pagina vindt u informatie over thuisbegeleiding en wat TWB hierin voor u en uw inwoners kan betekenen. Want als mensen door omstandigheden of ziekte in de problemen zijn geraakt, en de grip op het dagelijks leven verliezen, lukt het ze niet altijd om hier zelfstandig weer uit te komen. Thuisbegeleiding van TWB biedt praktische, psychosociale hulp aan huis om de zelfredzaamheid van deze mensen te vergroten.

Veiligheid

De eerste veiligheidstips heb je van de kraamverzorgende gekregen. Veilig slapen blijft de eerste 2 jaar belangrijk. Want een baby slaapt niet alleen ’s nachts, maar ook overdag en niet alleen thuis maar ook elders en onderweg. Een baby kan veilig slapen als je maar weet hoe.
Je kindje ontwikkelt zich heel snel! Voor je het weet steekt hij van alles in zijn mond, draait hij zich om, of trekt hij zich op tot staan. Probeer je kind wat dat betreft altijd vóór te zijn en zorg voor veilgheid in en om je huis. De meeste ongelukken met kleine kinderen gebeuren nog steeds thuis!

Interesse in een EHBO Cursus?
Lees hier meer over de EHBO cursus bij kinderen.

Is jouw huis kindproof?
Bekijk hier het artikel van VeiligheidNL en download de app veilig groter worden.
Op de speciaal ontwikkelde veiligheidskaarten vind je informatie over veiligheid voor verschillende leeftijden en aangepast aan de ontwikkeling van je kind.

Sara Huishoudelijke hulp

Vivamus vel ultrices justo. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas.

Sara