Peuters 1 – 4 jaar

Na het eerste jaar kom je niet zo vaak meer op het consultatiebureau als toen je kind een baby was. De veranderingen in de voeding en verzorging worden minder en per consultatiebureau bezoek wordt gekeken waar jij vragen over hebt. Natuurlijk blijven we de groei en ontwikkeling van je peuter volgen. De jeugdarts en jeugdverpleegkundige beantwoorden je vragen over de opvoeding, de (mond)verzorging en de veiligheid. Maar ook met vragen over ziek zijn en over het gedrag van je kind kun je bij hen terecht.

Het is onmogelijk om peuters tussen 1 en 4 jaar met elkaar te vergelijken. De verschillen zijn zo groot. Er zijn kinderen die heel vlug zijn met lopen en andere die vroeg goed kunnen praten. Ieder kind is uniek en de jouwe wel het meest!

Vind je het leuk om in gesprek met andere ouders meer te weten te komen over de ontwikkeling en het gedrag van je peuter? Bezoek dan een van onze themabijeenkomsten of cursussen. Jij en je partner zijn van harte welkom!

Heb je vragen of maak je je zorgen over je kind bezoek dan een van de inloopspreekuren of neem contact op met het consultatiebureau. Want ook in deze periode zijn wij er voor jou en je peuter!

Is je kindje 4 jaar dan dragen wij het dossier van je kindje over aan de Jeugdgezondheidszorg van de GGD.