Asset 1

Innovaties

Lees voor Stoppen

De kracht van TWB

De wereld van de zorg is hard aan het veranderen. De manier waarop de zorg in Nederland is georganiseerd staat onder druk en vraagt om een andere manier van denken en werken. De afgelopen twee jaar hebben we bij TWB Thuiszorg met Aandacht de bijna onmogelijke opgave gehad om als volledig extramurale organisatie, meer cliënten te helpen met veel minder geld. Desondanks hebben we geloofd in de innovatiekracht van elkaar, wat ons maakt tot TWB Thuiszorg mét Aandacht. Dat is zeker niet een hightech, fancy en dure innovatie geweest, wel de lef om zaken echt anders aan te pakken. In plaats van erkenning hiervoor voor TWB is de werkelijkheid anders.

Wat wordt ‘gezien’ binnen de wereld van de instituties zijn de gebaande paden, subsidies en innovatiemanagers die leiden tot een voorspelbaar resultaat: een leuk idee maar niet ‘bruikbaar’ in de dagelijkse praktijk. Ons nadeel in dit huidige systeem. We zetten geen innovatiemanagers, consultants of ‘onbruikbare technologie’ in die stopt als de subsidie vervalt. Ook in de wereld van de zorginkoop zijn we onbemind, staan we niet bekend als innovatief en komen we niet voor stimulering van onze innovatiekracht in aanmerking…

Tijd voor een podium bedachten wij. Wij bij TWB Thuiszorg met Aandacht doen het anders en behalen daar opvallende resultaten mee! Deze resultaten behouden we niet voor onszelf maar die delen we met iedereen. Op deze manier laten we zien dat we het gewoon doen!

Innovatie cases zijn:

  • Autonomie wijkverpleegkundige
    De wijkverpleegkundige heeft de positie gekregen waar hij/zij recht op heeft, namelijk eigen autonomie.
  • Medicijndispenser
    Een medicijndispenser helpt de cliënt herinneren om zijn/haar medicatie in te nemen en geeft direct de juiste medicijnen uit.
  • Coban zwachtelen
    Op een andere manier zwachtelen, omdat de huidige werkwijze een lange zorgduur geeft, groot valgevaar met zich meebrengt en zorgt voor lagere therapietrouwheid.
  • Therapeutisch Elastische Kousen
    De structurele inzet van de ergotherapeut bij de vraag met betrekking tot het aantrekken van ‘steunkousen’.
  • Oogdruppelbril
    Deze bril zorgt ervoor dat cliënten zelf hun ogen kunnen druppelen in plaats van dat hier 4 keer per dag zorg voor nodig is.
  • Freestyle Libre Glucosesensor
    Deze sensor helpt de cliënt, zorgverlener en de specialist om de glucosecurve van de cliënt inzichtelijk en betrouwbaar te maken.
Tekstgrootte aanpassen