Asset 1

Verzorgende IG

Verzorgende IG

Heb jij je diploma als verzorgende 3IG? Dan hebben wij voor jou volop mogelijkheden in de thuiszorg! In deze functie word je bij TWB extra beloond voor je verantwoordelijkheid en zelfstandigheid met een inschaling in FWG 40!

Jouw functie
Als verzorgende 3IG verleen je samen met jouw team van collega-helpenden, -verzorgenden en -verpleegkundigen zorg bij onze cliënten thuis. Tijdens de ochtend- en/of avondroutes ondersteun je onze cliënten bij hun dagelijkse verzorging en verpleging. Je verricht verpleegtechnische handelingen, die bijvoorbeeld te maken hebben met sonde, stoma, wondverzorging en injecteren. Je signaleert en rapporteert afwijkende situaties en trekt aan de bel bij collega’s indien dit nodig is. Je bent naast zorgverlener ook een echte teamspeler. In je team heb je naast de zorgverlening nog verschillende andere taken met elkaar te verdelen.

Als verzorgende 3IG heb je ook aandacht voor de kleine dingen en kijk je daarbij verder dan alleen het uitvoeren van de dagelijkse werkzaamheden. Daarnaast draai je mee in de bereikbaarheidsdienst voor je team. Als collega’s vragen hebben tijdens hun route dan kunnen zij jou daarvoor benaderen.

Jouw werkdag
In je avondroute staan 12 cliënten op de planning en ga je met je fiets of auto op pad. Bij de derde cliënt ben je net in gesprek hoe de zorg wordt ervaren als je wordt gebeld door een collega uit het team. Jouw collega heeft een vraag over een wond bij de cliënt waar zij op dat moment zorg verleent. Naast je bereikbaarheidsdienst die avond ben je ook aandachtsvelder wondzorg. Door goed te luisteren wat je collega aangeeft, kun je praktische tips geven hoe de wond te behandelen.

Je adviseert haar dit extra te registreren, zodat ook tijdens een volgend zorgmoment helder is hoe de wond te verzorgen. Vervolgens verricht je de zorg bij de cliënt zoals aangegeven in het zorgplan, rapporteer je hoe de zorg is verlopen en sluit je het zorgmoment af. Je stapt je auto in en gaat naar je vierde cliënt die avond.

Jouw ideale baan
Uniek in deze functie is dat je jouw functie verder kunt verbreden met een extra rol. Een rol die aansluit bij jouw wensen, behoeften en kwaliteiten.

Vind je het leuk om leerlingen te begeleiden dan kun je werkbegeleider worden. Heb je meer met plannen dan kun je in aanmerking komen voor de rol van teamplanner. Ook specialiseren behoort tot de mogelijkheden, zoals aandachtsvelder wondzorg. Daarbij faciliteert TWB jou als verzorgende 3IG in het bijhouden en bekwaam blijven op de verpleegtechnische handelingen door middel van e-learning.

Kortom: de functie van verzorgende 3IG bij TWB is veel meer dan alleen routes rijden! Een veelzijdige en verantwoordelijke functie met een goed salaris en mogelijkheden tot werken in de buurt van je woonplaats!.

"

Door mijn inzet kunnen cliënten langer thuis wonen. Als zij tevreden zijn ga ik met een goed gevoel weer naar huis.

Marian - verzorgende 3IG
"

Doorgroeien?
Hieronder vind je alles over de opleidingsmogelijkheden binnen TWB en de functies waar jij naartoe kunt groeien!

Tekstgrootte aanpassen