Asset 1

Verpleegkundige in de wijk

Lees voor Stoppen

Verpleegkundige in de wijk

Met je diploma mbo verpleegkunde ben je bij TWB meer dan welkom!

Jouw functie
Als verpleegkundige in de thuiszorg heb je een veelzijdige en zelfstandige functie. Doordeweeks rijd je de routes in je eigen wijk/regio, maar in de avondroutes en in het weekend zijn de routes uitgebreid over het hele gebied waarin jouw wijk/regio valt. Je houdt cliënten tijdens je route goed in de gaten en onderneemt actie als je merkt dat hun toestand verslechtert. Complexere verpleegkundige taken die vroeger bijna alleen maar in het ziekenhuis plaatsvonden, zijn vandaag heel gewoon in de thuisomgeving. Iedere cliënt is anders, heeft iets anders nodig. Dat maakt het divers. Een belangrijke schakel is dan het contact met de Wijkverpleegkundige, met wie je de zorg aanpast op de zorgbehoefte van de cliënt.

Jouw werkdag
Om 07.00 uur start je ochtendroute en sta je bij de eerste cliënt van jouw route die dag voor de deur. Mevrouw is blij om je weer te zien. Je maakt een praatje, vraagt hoe het met mevrouw gaat en controleert vervolgens haar bloedsuikerspiegel. Je noteert de waarden in het zorgplan en vraagt of je haar nog ergens bij kan helpen. Je observeert en signaleert afwijkende zaken, zodat je hier gericht op in kan spelen. Je neemt afscheid van mevrouw en vervolgt je route naar de volgende cliënt.

Onderweg naar de volgende cliënt belt je collega verzorgende 3IG om een casus met je te bespreken. Je ondersteunt en adviseert haar. Eenmaal bij je tweede cliënt aangekomen merk je dat mevrouw niet zo lekker in haar vel zit en je besluit dan ook de tijd te nemen om te luisteren naar haar verhaal.

Iedere dag is anders in de wijkverpleging. Je komt voor onvoorziene en ongeplande situaties te staan, waardoor een route altijd anders kan verlopen dan oorspronkelijk gepland. Hierin is flexibiliteit heel belangrijk. Samen met collega’s stem je tijdens onvoorziene situaties af, hoe je het gaat aanpakken. Tegen 13.00 uur heb je je laatste cliënt van je route bezocht en vervolg je je weg naar het wijkgebouw in de regio. Hier drink je een kopje koffie samen met je collega wijkverpleegkundige en bespreek je de bijzonderheden, die je tijdens je route bent tegengekomen. Er staan voor die middag nog 2 evaluatie momenten op de planning bij cliënten die al enkele maanden in zorg zijn. Na je lunch bezoek je deze cliënten om de zorg te evalueren en zo nodig het zorgplan bij te stellen. Rond 15.00 uur ben je klaar bij de laatste cliënt en zit je werkdag er weer op.

Jouw ideale baan
Wat de functie van verpleegkundige bij TWB zo uniek maakt, is dat je ook activiteiten rondom het verpleegproces coördineert. Naast cliënten en hun mantelzorgers kom je ook in contact met andere zorgprofessionals, zoals huisartsen, fysiotherapeuten en diëtisten. Daarbij ondersteun en adviseer je de collega’s in het zorgteam bij complexe cliëntsituaties en heb je een actieve samenwerking met de wijkverpleegkundige. Samen met de wijkverpleegkundige zorg je dat zorgdossiers op orde zijn en de zorg is afgestemd op de wensen van de cliënt.

"

De oprechte betrokkenheid bij cliënten en collega’s geeft mij energie, enthousiasme en werkplezier.

Karin - verpleegkundige in de wijk
"

Doorgroeien?
Hieronder vind je alles over de opleidingsmogelijkheden binnen TWB en de functies waar jij naartoe kunt groeien!

Tekstgrootte aanpassen