Asset 1

Hulp bij het huishouden

Hulp bij het huishouden

Nog geen zorg diploma op zak? Maar wel een hart voor de zorg? Als medewerker hulp bij het huishouden bij TWB maak jij het verschil!

Jouw functie
Als huishoudelijke hulp verleen je zorg bij cliënten in jouw gemeente die vanwege een ziekte, beperking of ouderdom hun huishouden niet (helemaal) zelfstandig kunnen uitvoeren. Naast het uitvoeren van huishoudelijke werkzaamheden signaleer je veranderingen bij de cliënt of in zijn of haar omgeving. Aangezien je jouw cliënten wekelijks bezoekt, bouw je hier een vertrouwensrelatie mee op en kun jij als geen ander beoordelen hoe het met je cliënt gaat. Merk je dat een cliënt eenzaam is, extra hulp of zelfs verpleging nodig heeft? Dan trek jij aan de bel! Op die manier ben jij een belangrijke schakel binnen de thuiszorg!

Bedenk dat door jouw inzet onze cliënten langer zelfstandig in hun eigen huis kunnen blijven wonen. Dit maakt dat je als medewerker hulp bij het huishouden echt iets voor iemand kunt betekenen. Door het 1 op 1 contact kun je je aandacht volledig richten op de cliënt waar jij op dat moment zorg verleent. Een schoon en leefbaar huis, een grote glimlach van je cliënt, een sociaal praatje en een luisterend oor; als huishoudelijke hulp verleen je zorg met je hart!

Onze cliënten ontvangen tussen 08.00 en 17.00 uur op doordeweekse dagen huishoudelijke ondersteuning. Afhankelijk van de grootte van je contract bezoek je 1, 2 of 3 cliënten op een dag in de buurt van jouw woonplaats. Zoals hierboven beschreven voer je de werkzaamheden uit die beschreven staan in het zorgplan. Daarnaast observeer je de cliënten en zijn of haar omgeving. Naast de verantwoordelijkheid voor de huishoudelijke taken observeer je het gedrag en welzijn van jouw cliënt. Indien nodig leg je contact met je leidinggevende of zorgcoördinator.

Jouw werkdag
Om 08.45 uur stap je op je fiets zodat je om 09.00 bij je eerste cliënt aanwezig bent. Mevrouw is blij om je weer te zien, met een grote glimlach verwelkomt ze je. Zoals iedere week bespreek je met haar hoe haar weekend is geweest om vervolgens te beginnen met het schoonmaken van haar badkamer en toilet. Zodra je hiermee klaar bent, drink je samen met mevrouw een bakje koffie en vertelt ze voluit over vroeger.

Tenslotte ondersteun je mevrouw met het opvouwen van de was en stofzuig en dweil je haar vloer. Mevrouw is blij dat haar appartementje weer lekker schoon is. Ze bedankt je en kijkt alvast uit naar volgende week, wanneer jij weer komt. Op naar de volgende cliënt.

Waarom is dit jouw ideale baan?

  • werken onder schooltijd
  • werk dicht bij huis
  • diverse contracturen mogelijk (0-24 uur)
  • starten zonder vooropleiding in de zorg
"

Ik had niet verwacht dat ik als hulp zo nodig zou zijn voor onze cliënten.

Kim - hulp bij het huishouden
"

Doorgroeien?
Hieronder vind je alles over de opleidingsmogelijkheden binnen TWB en de functies waar jij naartoe kunt groeien!

Tekstgrootte aanpassen