Asset 1

Helpende

Helpende

Jouw functie
Als helpende zorg en welzijn vervul jij een essentiële rol in het dagelijks leven van onze cliënten. Jij bent de persoon die ervoor zorgt dat jouw cliënt zijn of haar dag goed begint en/of deze in de avond prettig afsluit. Jouw aanwezigheid maakt daarom een wereld van verschil, aangezien hulpbehoevenden door jouw inzet langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen.

Als helpende bij TWB help je je oudere, (chronisch) zieke of lichamelijk of mentaal beperkte cliënt bij zijn of haar persoonlijke verzorging. Je ondersteunt en begeleidt bij de persoonlijke ADL-zorg. Je helpt cliënten bij het wassen, de persoonlijke zorg en bij het aankleden. Ook help je bij het aantrekken van steunkousen, reik je medicatie aan en geef je aanwijzingen aan de mantelzorgers. Je werkt daarbij volgens het opgestelde zorgplan. Wanneer er bijzonderheden voorkomen, bespreek je deze met collega’s en vermeld je deze in het zorgplan. Je hebt oog voor wat de mensen echt nodig hebben. Wat kunnen cliënten zelf en wat niet meer? Soms zit hulp in hele kleine dingen.

Jouw werkdag
Jouw ochtend- of avondroute start bij je eerste cliënt. Een moment van aandacht, een praatje, het zorgmoment en een luisterend oor is wat jij jouw cliënten te bieden hebt. Je signaleert en rapporteert. Tegen het einde van je route, omstreeks heb je zo’n 10 cliënten bezocht en verzorgd.

Bij TWB draait alles om mensenwerk. Aandacht voor elkaar vinden wij belangrijk. Je werkt zelfstandig achter de voordeur bij onze cliënten en je maakt deel uit van een team van ongeveer 15 medewerkers. Dit zijn je collega’s op wie je ten alle tijden terug kunt vallen en met wie je eens in de 6 weken een teamoverleg hebt.

In deze verantwoordelijke functie maak jij het verschil voor je cliënt en zorg je voor die dagelijkse lach! Hoe mooi is dat?

Waarom is dit jouw ideale baan?

  • Diverse contracturen mogelijk (0-24 uur)
  • Altijd werk dichtbij huis
  • Vrijheid van het zelfstandig werken, maar toch in teamverband
"

Omdat aandacht voor de cliënt voorop staat kan ik zorg verlenen vanuit mijn hart.

Peggy - helpende
"

Doorgroeien?
Hieronder vind je alles over de opleidingsmogelijkheden binnen TWB en de functies waar jij naartoe kunt groeien!