Asset 1

Wat moet ik doen als…

Lees voor Stoppen

Wat moet ik doen als...

… ik of mijn huisgenoot (verkoudheids)klachten krijgt?
Klachten die gerelateerd zijn aan het coronavirus zijn o.a. neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging en/of plotseling verlies van reuk of smaak. Als u of uw huisgenoot (een van) deze klachten krijgt, neem dan direct contact met ons op via uw wijkverpleegkundige of bel met onze zorgcentrale via het telefoonnummer 088 560 2000. Wij kunnen u adviseren en ondersteunen bij het testen.

Tot u de uitslag krijgt, is het belangrijk dat u thuis blijft en niet naar buiten gaat, geen bezoek ontvangt (behalve de huisarts als dat nodig is), 1,5 meter afstand houdt van uw huisgenoten, uw handen regelmatig wast, in uw elleboog niest of hoest en papieren zakdoekjes gebruikt.

…ik zorg of ondersteuning heb ontvangen van een medewerker die besmet blijkt te zijn met het coronavirus?
Dit leest u onder het kopje ‘Wij testen onze medewerkers bij klachten‘.

…ik in contact geweest ben met andere personen die positief getest zijn?
Bent u minimaal 15 minuten binnen 1,5 meter geweest van iemand met corona? De overheid heeft bepaald dat u in dat geval in thuisquarantaine moet. Is dit voor u het geval, neem dat contact met ons op via uw wijkverpleegkundige of bel met onze zorgcentrale via het telefoonnummer 088 560 2000. Wij kunnen u hierin adviseren.

Voor de volledigheid vindt u hier de regels van de overheid.

Ben u op minimaal 1,5 afstand gebleven en/of korter dan 15 minuten in de buurt geweest? Let dan vooral extra op of u klachten krijgt. Als u besmet bent met het coronavirus, kan het 2 tot 10 dagen duren voordat u klachten krijgt. Zoals hoesten of benauwdheid. Twijfelt u? Neem dan contact met ons op via uw wijkverpleegkundige of bel met onze zorgcentrale via het telefoonnummer 088 560 2000. Wij kunnen u hierin adviseren.

Tekstgrootte aanpassen
Taal aanpassen