Nieuws

Nieuws

Café Doodgewoon donderdag 13 juli 2017

7 maanden geleden

Op weg naar een open dialoog over de laatste levensfase.

Lees meer

Vragen rondom Huishoudelijke Hulp

8 maanden geleden

Er zijn veel ontwikkelingen in de gemeente Roosendaal op het gebied van Huishoudelijke Hulp. Zo heeft de gemeente een herverdeling gemaakt welke zorgaanbieder waar de Hulp bij het Huishouden mag leveren. Daarnaast gaat de gemeente over op een nieuwe manier van werken. Deze ontwikkelingen zorgen voor verandering en verwarring. Groenhuysen Wmo BV, Thuiszorg DAT en TWB Thuiszorg met Aandacht doen er alles aan om cliënten zo goed mogelijk te informeren over de ontwikkelingen.

Lees meer

De Levenseindekliniek

10 maanden geleden

Café Doodgewoon West-Brabant organiseert op donderdag 9 februari een bijeenkomst met als onderwerp: 'Euthanasie en de Levenseindekliniek'. Wie komen voor euthanasie in aanmerking? Wat is de rol van de Levenseindekliniek? Hoe gaat dat in zijn werk?

Lees meer

Longpunt: Zelfredzaamheid, leefstijl en het nut van een actieplan

11 maanden geleden

Een longziekte heeft grote invloed op uw leven. Soms moet u dingen aanpassen of kunt u niet alles meer. Als patiëntenvereniging helpt het Longfonds zowel mensen met een longziekte als mensen die hun longen gezond willen houden. Door onderlinge ontmoeting, goede voorlichting en belangenbehartiging. Dat betekent dat we voor uw belang opkomen.

Lees meer

Mantelzorg doe je samen!

13 maanden geleden

‘Heeft u de zorg voor uw partner? Ondersteunt u uw ouders? Vragen uw kinderen meer aandacht dan normaal?’ Helpt u uw buurman een paar keer per week met diverse werkzaamheden?’

Lees meer

Café Doodgewoon - 'Daniëlle'

13 maanden geleden

Op 12 juli 2006 belt Daniëlle Boudewijn, 20 jaar oud, haar ouders, die op dat moment bovenop de Vesuvius staan, met de mededeling: “Mam, ik ben in het ziekenhuis. Ik word vanmiddag nog met de ambulance naar Daniel Den Hoed gebracht. Ze denken dat ik acute leukemie heb.”

Lees meer

Alzheimer Café maandag 24 oktober

13 maanden geleden

In Nederland hebben enkele honderdduizenden mensen een of andere vorm van dementie. Heel vaak speelt dementie zich af in stilte: bij wijze van spreken bij onze buren om de hoek. Dementie wil zeggen dat iemand die altijd dierbaar en vertrouwd was, van lieverlee een vreemde kan worden. Men wordt anders dan voorheen. Maandag 24 oktober om 19.30uur vindt het Alzheimer Café Bergen op Zoom plaats. De locatie is het Woon-Zorgcentrum Het Nieuwe ABG ( de ontmoetingsruimte) Van Dedemstraat 13 te Bergen op Zoom. 

Lees meer

Het snot voor de ogen voor Artsen zonder Grensen

15 maanden geleden

Op zaterdag 10 september hangen Marcel en ik op onze racefiets tegen een berg in de Franse Alpen aangeplakt. Of eigenlijk tegen vier bergen, zij het niet allemaal tegelijk. Maar wel allemaal op één dag. 

Lees meer

Een beroerte... en dan?

15 maanden geleden

 


Hoe kon dit mij overkomen?
Kan het me nog een keer overkomen?
Kan ik hier zelf wat aan doen?
Moet ik nu de medicijnen mijn hele leven blijven gebruiken?
Is het erfelijk?

Lees meer

Mantelzorgwaardering 2016

16 maanden geleden

Mantelzorgers zorgen voor iemand in hun omgeving, niet omdat zij daarvoor betaald worden, maar ‘omdat je dat gewoon doet’. Wat begint als vanzelfsprekende hulp, groeit soms uit tot een dagtaak. Diverse gemeenten in West-Brabant erkennen en waarderen deze belangrijke vorm van zorg. Daarom komen ook in 2016 alle mantelzorgers van o.a. gemeente Roosendaal, Etten-Leur en Rucphen in aanmerking voor een blijk van waardering.

Lees meer

Voorlichtingsmiddag in 'Het Huis van Morgen'

17 maanden geleden

Donderdag 14 juli van 13.00 tot 15.00 uur organiseert Steunpunt Mantelzorg Steenbergen een rondleiding door het Huis van Morgen, Oostelijke Havendijk 1 in Roosendaal.

Lees meer

tanteLouise en TWB Thuiszorg met Aandacht slaan handen ineen

17 maanden geleden

De West-Brabantse zorginstellingen tanteLouise en TWB Thuiszorg met Aandacht werken sinds kort samen in samenwerkingsverband Ookthuis. Dit zorginitiatief richt zich op het leveren van specialistische zorg aan thuiswonende ouderen in West-Brabant. Lees hier het volledige bericht, geplaatst door ookthuis!

Lees meer

Zomerborrel Dagbesteding+

17 maanden geleden

Bent u benieuwd wat we op de Dagbesteding van TWB allemaal doen? En wilt u een keertje komen kijken? Dit is uw kans. Bezoek onze zomerborrel op 8 juli.

Lees meer

Specialistische zorg in vertrouwde omgeving

18 maanden geleden

Dat tanteLouise en TWB Thuiszorg met Aandacht elkaar hebben gevonden in een verregaande samenwerking komt misschien als een verrassing, maar is minder opmerkelijk dan op het eerste gezicht lijkt, zegt Hans Biezemans, directeur van de nieuw op te richten BV Complexe zorg en behandeling.  “We hebben een sterk gemeenschappelijk doel: ouderen zo lang mogelijk thuis, in hun vertrouwde omgeving laten wonen. Ook als die zorgbehoefte complexer wordt.”

Lees meer

Thuiszorg komt dichterbij

18 maanden geleden

In de Brabantse Wal gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht gaat iets heel bijzonders gebeuren. Daar starten we in het laatste kwartaal van 2016 met het samenstellen van nieuwe thuiszorgteams. Die teams worden een mooie mix van medewerkers van TWB Thuiszorg met Aandacht en (oud) medewerkers van tanteLouise. De thuiszorgmedewerkers van tanteLouise zijn namelijk per 1 juli in dienst bij TWB. Caroline van Oevelen, regiomanager Brabantse Wal binnen TWB, vertelt wat er staat te gebeuren. 
 

Lees meer