Voeding

Voeding

In de peutertijd lijkt het alsof je kind een stuk minder eet. Een half boterhammetje, een stukje appel, een half bekertje melk en het is weer genoeg. In vergelijking met de babytijd met elke drie uur een voeding, lijkt dat zeker zo. Veel ouders maken zich dan ook ongerust, want je peuter moet toch groeien! Je kind groeit echter in vergelijking met het eerste jaar een stuk minder hard. In het eerste jaar is dat gemiddeld zeven kilo maar daarna gemiddeld nog maar twee kilo per jaar!

Een peuter heeft het druk om de wereld te ontdekken en heeft dus niet meer zo veel geduld om lang met eten bezig te zijn. Je peuter vindt ook  zeker niet alles meer lekker! En ook zal hij minder eten als hij moe is, of veel heeft gedronken. Is je kind daarbij levendig, vrolijk en zit hij lekker in zijn vel? Dan hoef je je geen zorgen te maken. Kijk hier eventueel  voor een  dagmenu van een peuter

Heb je toch vragen over de voeding van je kind dan is misschien de informatiebijeenkomst Eten met je peuter iets voor jou!

Je kunt natuurlijk altijd persoonlijk advies vragen op het consultatiebureau.
 

Veelgestelde vragen over Peuters

  • Mijn kind is zo'n moeilijke eter.

  • Mijn peuter is zo druk!

  • Hoe kan ik er voor zorgen dat mijn peuter doorslaapt?

  • Wanneer moet ik beginnen met het potje?