TWB Consultatie- bureau

Consultatiebureau

Het consultatiebureau van TWB Thuiszorg met Aandacht helpt en adviseert u graag bij de verzorging en opvoeding van uw kind. Daarnaast staan we stil bij de zorg voor de gezondheid en de ontwikkeling van uw kind. U kunt altijd bij ons terecht, of het nu om alledaagse vragen gaat of om grote zorgen. De diensten van JGZ zijn gratis, met uitzondering van sommige cursussen.
 
Het consultatiebureauteam ondersteunt verder bij het opvoeden en opgroeien van uw kindje. Dat kan op het consultatiebureau maar ook tijdens één van onze cursussen. Ook de inentingen vinden plaats op het consultatiebureau. TWB-Jeugdgezondheidszorg neemt deel aan het signaleringssysteem; Zorg voor Jeugd. Als er verschillende hulpverleners in een gezin zorg verlenen, stemmen zij de zorg met elkaar af.
 

Hoe werken wij

Op het consultatiebureau werken jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen. Samen met u volgen zij gedurende de eerste 4 jaar de lichamelijke en psychomotorische ontwikkeling van uw kindje. Hiervoor bezoekt u regelmatig het consultatiebureau in uw gemeente. Zo kunnen eventuele groei- of ontwikkelingsstoornissen vroegtijdig worden gesignaleerd. Indien meer zorg nodig is kan het consultatiebureauteam u naar de juiste hulpverlener verwijzen. Daarvoor werken we samen binnen de Centra Jeugd en Gezin.
 

Inloopspreekuur

U kunt hier al uw vragen die te maken hebben met de gezondheid en ontwikkeling van uw kind persoonlijk aan de jeugdverpleegkundige stellen. De locatie en het tijdstip van het inloopspreekuur in uw gemeente vindt u hier
 

Wij helpen u graag verder

Vragen
JGZ infolijn
Heeft u een vraag waarmee u niet kunt wachten tot de volgende afspraak? Dan kunt u op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur contact opnemen met de JGZ infolijn via telefoonnummer 088 - 560 3003. Een jeugdverpleegkundige beantwoordt graag uw vragen. Ook is het mogelijk een e-mail te sturen naar jgzinfolijn@twb.nl of stel hier uw vraag direct aan de jeugdverpleegkundigen middels het vragenformulier.
 
Lactatiekundigen
Bij specifieke vragen aan de lactatiekundige kunt u eerst eens kijken bij de meest gestelde vragen over borstvoeding. U kunt telefonisch contact opnemen met de lactatiekundige via telefoonnummer 088 - 560 3004 op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur. Ook is het mogelijk een e-mail te sturen naar lactatiekundige@twb.nl of stel hier uw vraag direct aan de lactatiekundigen middels het vragenformulier. 
 
Afspraak maken of verzetten
U kunt kiezen voor een afspraak overdag, maar een afspraak na 17:00 uur of op zaterdag is in de meeste gemeenten ook mogelijk. Wilt u een afspraak voor het consultatiebureau maken? Dan kunt u mailen naar een medewerker van uw consultatiebureau. 
 
Komt de gemaakte afspraak u niet uit en wilt u uw afspraak verzetten? Dit kan via mijn kind in beeld of door te mailen naar een medewerker van uw consultatiebureau.  Voor afspraken op zeer korte termijn belt u naar 088 - 560 3002. Dit telefoonnummer is op werkdagen bereikbaar tussen 9:00 en 10:00 uur.
 

Cursussen

Heeft u vragen over opgroeien en opvoeden van uw kind en bent u benieuwd naar ervaringen van andere ouders, dan is een informatieve bijeenkomst, een workshop of een cursus misschien iets voor u en uw partner. De afdeling jeugdgezondheidszorg biedt in diverse gemeenten een breed cursusaanbod. Ons cursusaanbod vindt u hier.
 

Folders

TWB Consultatiebureau maakt onder andere gebruik van folders om u zo goed mogelijk te kunnen informeren over verzorging en opvoeding van uw kind. Deze folders hebben verschillende onderwerpen en zijn onderverdeeld in verschillende leeftijdsgroepen. De folders vindt u hier