Blog Gerben Jansen, casemanager dementie

Dit keer is de TWB-blog geschreven door collega Gerben Jansen over de dagelijkse praktijk van onze casemanagers dementie.

Als fulltime casemanager dementie of dementieverpleegkundige heb ik zo’n 50 cliënten in zorg. Waar veel mensen niet bij stil staan, is dat veel cliënten die we begeleiden nog helemaal geen reguliere thuiszorg hebben. Met andere woorden: we zijn de enige zorgverleners die over de vloer komen en dit worden er steeds meer. De diagnose Alzheimer wordt steeds vroeger gesteld. Sterker, een jonge cliënt die ik begeleidde met een vermoeden van dementie werd onderzocht in het Alzheimer Centrum in Amsterdam. Hij kreeg na een lumbaal punctie of ruggenprik te horen dat hij met grote zekerheid de komende tien tot vijftien jaar geen Alzheimer krijgt. Lees hier verder…